Walking with Dinosaurs – Forum

Walking with dinosaurs – I dinosaurernes fodspor !

Tænker du at palæontologi, kontinentalsokler og dyr som er uddøde for over 65 millioner år siden må være tørt og kedeligt, har du øjensynligt ikke oplevet det spektakulære show Walking With Dinosaurs som i øjeblikket gæster landet.

15 Dinosaurer i naturlig størrelse, flotte lys og lydeffekter og fantastiske sceniske detaljer smelter nemlig sammen til et totalteater ud over det sædvanlige, når vi skiftevis gyser over Tyrannosaurus Rex’ens kamp mod de pansrede planteædere og smelter over den enorme langhals Brachiosaurus når den kigger én direkte i øjnene.

Showets helt store bedrift er uden tvivl de livagtige robotter og kostumer som, sammen med en flok af yderst dygtige ”dukkeførere” (så dygtige at man glemmer de er der), virkelig får en til at føle sig ført tilbage i tiden. I små glimt glemmer man at man ikke befinder sig i den tidlige jura-tid og at det ikke er en rigtig levende Allosaurus som viser tænder foran én. Den selv samme livagtighed som gør oplevelsen så fantastisk for såvel voksne som større børn, kan dog (sammen med lydeffekterne) virke skræmmende på mindre børn.

Med baggrund i den populære og prisvindende BBC-serie af samme navn, har The Creature Production Company og BBC Worldwide skabt denne flotte teateroplevelse, som er set af mere end 2 millioner mennesker i Australien og USA. Vi starter for over 240 millioner år siden og følger i kronologisk orden, ikke kun dinosaurernes, men med dem også selve jordens historie, fra super kontinentet Pangea til det store kometnedslag i den mexicanske golf, som man mener førte til dinosaurernes endeligt.

Til at guide os gennem tidernes og kontinentalsoklernes skiften følges vi af Palæontologen Huxley. I Danmark spilles han af en veloplagt Casper Philipsen, som fint har fanget karakteren – en underholdende blanding mellem en rejseguide og en læremester og samtidigt den som giver en ekstra dimension til den storslåede oplevelse.

Walking With Dinosaurs er nemlig ikke kun et show – ikke kun et ”dukketeater” i størrelse XXL. Det er også en tankevækkende og yderst lærerig indføring i en spændende periode i jordens historie, og både børn og voksne går uden tvivl derfra med ny viden og formentlig også en enten ny eller forstærket fascination af de fantastiske væsener som Dinosaurerne var

Jeg skulle således tage meget fejl hvis ikke der de næste dage går en del drenge og piger rundt i København og omegn og råber ”Grrraaauuw” mens de drømmer om en fremtid som palæontolog.

Fakta:

Walking With Dinosaurs kan ses i Forum i København frem til d. 18/10.

Billetpriser fra 265-365 kr.

Varighed 90 min.

Se mere om showet på www.dinosaurlive.dk

Skriv et svar