Det sker

22maj2022

De rejser vi tager på, er for mange noget af det, vi aldrig kommer til at glemme igen. Forskellige rejser efterlader os med forskellige indtryk, men vi tager noget med fra de fleste af dem – og måske lærer du endda noget om dig selv undervejs. Hvis du har muligheden for at tage dine børn med ud at rejse, er det altså en af de største gaver, du kan give dem.

Det er sundt at opleve fremmed kultur fra barnsben

En del af det at blive et dannet menneske er at lære om andre kulturer og at kunne sætte sig ind i, at andre mennesker lever anderledes, end man måske selv gør. Den bedste måde at lære om en fremmed kultur, er dog at opleve den på egen hånd, og det er altså noget af det, du kan give dit barn, helt fra de er meget unge. På den måde har barnet meget længere tid til at sætte sig ind i andre kulturer, og har dermed også bedre forudsætning for at blive et accepterende og sympatisk menneske i fremtiden. Fremmed kultur kan jo findes alle steder i verden, så det kommer også til at handle meget om, hvor I har mulighed for at rejse hen – og er trygge ved at rejse hen.

Lad barnet se verdens himmelsendte natur

Noget af det bedste ved at rejse, er al den natur, der er at se rundt omkring i verden. Der er regnskove, uvirkelige sandstrande og betagende bjergkæder. Disse landskaber er noget, der virkelig sætter sig på nethinden, og som barnet vil komme til at huske i meget lang tid fremover, hvis ikke hele livet. Der kan sagtens opleves flot natur i Europa, men mulighederne bliver endnu større, hvis I kigger udenfor kontinentets grænser. F.eks. er rejser Mauritius perfekt at kigge på, hvis I vil opleve strande ulig meget andet.

27mar2022

Efter en lang skole- eller arbejdsdag kan det være svært at finde tid til både at være aktiv og have kvalitetstid sammen med familien. At gå ture sammen kan dermed være en mulighed for at kombinere begge disse ting. Det kræver ikke det helt store at komme ud at gå – et par sko, tøj til vejret og måske en nogenlunde rute at gå efter. Ruten kan variere for gang til gang. I kan f.eks. gå rundt i lokalområdet, gå frem og tilbage fra indkøb, eller lave en udflugt ud af det i en weekend. En fordel ved gåture er, at det kan gøres, hvor som helst og når som helst.

Gå i en forening

Det kan også være en fordel at melde sig ind i en forening. Det kan være motiverende at vide, at der er nogen, der venter på én. I en forening er der også mulighed for at kunne sparre med andre for gode tips og tricks om blandt andet gode gå-ruter og spændende arrangementer, man kunne deltage med familien i. I Lejre støtter de op omkring dette, for netop at motivere hinanden til at fastholdes deres mål hele året.

Hav fodtøjet i orden

Alt efter hvad I ønsker jeres gåtur skal indebære, hvor længe de skal vare osv., er det hvert fald vigtigt at tænke på, hvad I går rundt i. Det kan også være med til at motivere én mere, hvis man har behagelige sko at vade i. Det kan derfor være en god idé at have dette i mente, hvis I begynder at gå flere lange ture. Ting I f.eks. kan tænke over er: hvilket terræn skal I gå i? Skal skoene blot være til daglig gåture eller også til vandreture? At gå op i jeres fodtøjet kan også være med til at motivere hinanden, så det I lyst til at gå.

25feb2022

For mange er Bali indbegrebet af paradis, strande og ægte feriestemning, og det forstår man jo godt. Bali har ligesom så mange andre lande været lukket ned i forbindelse med Corona, men er endelig begyndt at åbne op for turister igen. For lande som Bali er turismen en utrolig vigtig indtægtskilde, så mon ikke at I vil blive taget i mod med åbne arme. En rejse til Bali er ikke billig og kan selvfølgelig ikke sammenlignes med en charterrejse i Europa. Du får en helt anden kultur og paradisstemning på Bali, og så er du sikret godt vejr i vinterhalvåret, hvilket man må sige, ikke er tilfældet i Europa. Derfor er en rejse til Bali ofte også dyrere per person, end hvis rejsen gik til Grækenland eller Italien. Det er dermed en klar fordel, at verdenen er blevet mere sikker i forhold til at bestille ferie ud i fremtiden, da rejser til bali er noget, man gerne må glæde sig til i en længere periode.

Seværdigheder på Bali

Hvis I som familie sidder og overvejer Bali som værende destinationen for jeres næste rejse, så forstår man det virkelig godt. Der er nemlig en masse forskellige seværdigheder og aktiviteter, som man kan lave på Bali. Det bedste tidspunkt at rejse til Bali på, er i deres højsæson som er i vores vinterhalvår. Når først I lander på Bali, vil I hurtigt opdage, at de tilbyder nærmest alt, som har med vand at gøre. Snorkling eller dykning er særligt populært, da der findes en masse smukke fisk omkring Bali. Hvis ikke I kan dykke i forvejen, er det også muligt at tage et dykkercertifikat. Når I har nydt verdenen under vandet, kan I også nyde verdenen på vandet med et kursus i surfing. Surfing er nemlig også noget, som Bali er kendt for. En sidste aktivitet i vandet kunne være en dag sammen med delfinerne. Der er selvfølgelig også masser af mulighed for at tage på endagsture til forskellige destinationerne omkring Bali.

Den billige hverdag

Nu har dette skriv både beskrevet, at selve rejsen til Bali kan være dyrere end rejserne til Europa og alle de forskellige aktiviteter, som man kan tilkøbe på øen. Det gode ved Bali er, at det er utrolig billigt at leve på øen, både når det kommer til restauranter, seværdigheder og shopping, så I får virkelig meget for pengene, når I rejser til Bali.

17feb2022

Det kan være hårdt arbejde at være forældre til små børn, når de små gerne vil underholdes. Det gælder især i weekenderne, når barnet ikke har mulighed for at brændet alt sit krudt af i børnehaven eller i skolegården.

Her er du som forælder ansvarlig for, at de små bliver stimuleret og får en sjov dag. Det kan du selvfølgelig gøre med aktiviteter i hjemmet eller i haven, men nogle gange er det også sjovt at komme hjemmefra for prøve noget nyt.

Århus er en spændende by, der byder på mange muligheder for at have det sjovt med hele familien. Her er et populært valg de sjove Escape Games, som er en aktivitet, der kan samle hele familien om et fælles mål.

Escape Games Aarhus er således et oplagt valg til en sjov aktivitet for hele familien i weekenden, hvis I har brug for at komme ud af huset for at prøvet noget nyt og sjovt, der kan bringe jer sammen.

Hvad er er Escape Games?

Escape Games handler kort sagt om, at du i samarbejde med dine børn og resten af familien skal bryde fri af et låst rum. I skal i fælleskab finde den nøgle, som kan åbne døren til friheden, men før I kan finde den gyldne nøgle, må I samarbejde om at løse rummets gåder.

Her skal I være kreative for at slippe fri, og netop derfor er Escape Games en sjov aktivitet, som vil stimulere alle familiemedlemmer fra ung til gammel, og som vil bringe jer tættere sammen som familie, da det kræver godt samarbejde at svare rigtigt på mange spørgsmål og løse de forskellige gåder.

Escape Games er en børnevenlig aktivitet, og dit barn vil helt sikkert elske at bryde hjernen med, hvordan hele familien kan komme ud i friheden igen.

14feb2022

Børn har godt af at være aktive, ligesom voksne også har det. Det betyder dog slet ikke, at alle børn dyrker den motion i deres hverdag, som de burde. Det er selvfølgelig ikke børnenes ansvar, men de autoritære personers. Det er bl.a. forældrene. Som forælder er der flere måder at bringe motion ind i dit barns liv på.

Prioritér familietiden på trods af travlhed

I en fortravlet hverdagsrutine, hvor der er mange ting, som skal nås, er det ganske almindeligt, at familietiden nedprioriteres. Det skyldes jo, at der ikke er overskud fra de voksnes side til at bruge tid med familien, når der er en masse pligter og arbejde at holde styr på derudover – har du i øvrigt behov for et nyhedsmedie, der kan give dig et hurtigt overblik, kan du eksempelvis bevæge dig ind på Rudersdal Netavis, som er en netavis med nyheder fra både Rudersdal og andre byer.

Det betyder dog meget, at børnene bliver vist, at du har tid til at tilbringe tid med dem såvel som med de kedelige og tidskrævende pligter. Du kan desuden sørge for at kombinere aktivitet og familietid ved for eksempel at have to faste gåture om ugen, hvor børnene evt. kan køre på rulleskøjter, cykel eller løbehjul, mens I voksne kan gå ved siden af. Det handler blot om at gøre det til en del af rutinen, så det ikke længere er noget, der uventet skal afsættes tid til, men er noget, der prioriteres.

Forvandl haven til en legeplads

Det er langt fra sikkert, at børnene føler sig motiverede til at vove sig ud i haven for at lege, hvis ikke haven er indrettet med denne hensigt. Ved fx at opsætte eller nedgrave en trampolin, købe et par fodboldmål eller sætte et gyngestativ op vil dine børne måske finde det mere oplagt at lege derude.

1feb2022

Oplevelser i Gentofte

Leder du efter ting at lave i Gentofte, og er du interesseret i de bedste oplevelser, som denne by har at byde på? Så læs videre, for i næste uge rejser jeg til Gentofte. Det er kun en time med tog fra Københavns Hovedbanegård, så det er tæt nok uden at være for tæt på – hvis du forstår, hvad jeg mener. Jeg har fået disse tips fra ExperienceninGentofte.dk , som er en perfekt kilde til alle dine informationsbehov, når det kommer til aktiviteter i denne smukke by! En af mine yndlingsoplevelser i Gentofte er at besøge strandhermitten på Bellevue Strand. Stranden ligger lige ved siden af Bellevue Havn. Det er et perfekt sted at nyde solen og svømme. ExperienceninGentofte.dk foreslår også, at du tjekker de mange restauranter i byen, da der er meget mere end Bellevue Teatret!

 

Gentofte er rig på Oplevelser

På ExperienceninGentofte sætter de også en ære i at tilbyde information om alle mulige aktiviteter for både børn og voksne – hvis du overvejer at besøge Gentofte med din familie eller som gruppe, kan jeg love dig, at oplevelser i Gentofte er den bedste by at begynde at planlægge din tur på! Hvis du elsker at tilbringe tid på caféer, er det måske også noget, du skal overveje.

 

Besøg den skønne by tæt på hovedstaden 

Hvis du ønsker oplevelser i Gentofte, kan finde nogle rigtig gode caféer med god mad og drikkevarer, så sørg for at tjekke dem alle ud, når du kommer! Gentofte befinder sig tæt på den Danske hovedstad, som giver dig rig mulighed for at opleve en masse indenfor en meget kort afstand. Oplevelser i Gentofte er der mange af, men det er altid bare lige med at vælge den rigtige så man ikke ender ud i at finde noget man ikke synes er alt for fedt. Besøg Gentofte og læs lidt på nettet omkring de mange oplevelser byen tilbyder

10jan2022

Er du i tvivl om, hvad I skal få tiden til at gå med i forbindelsen med juletiden? Så er I helt sikkert ikke de eneste. Det er ikke hver dag, at man har tid til at lave lige, hvad man har lyst til. Derfor er det vigtigt, at man husker at udnytte tiden, når den endelig er der.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvad I kan bruge tiden på, når I er samlet i familien. Det kunne for eksempel være en tur i teateret. Mere konkret – Børneteater i København.

Hvorfor skal vi tage i teateret?

Der er masser af gode grunde til at tage i teateret. Teater er en af de former for underholdning, der har eksisteret i længst tid, hvilket understreger, at teater er noget, som har været populært i mange generationer – også langt før vores tid.

Når man tager en tur i teateret – det kunne være Børneteateret i København – rejser man ind i verden, hvor man virkelig kan mærke sig selv, og det der foregår på scenen. En teaterforestilling henvender sig nemlig til flere sanser, hvor man virkelig kan blive aktiveret – både synssansen, høresansen, følesansen og lugtesansen kan blive stimuleret, når man besøger Børneteateret i København.

Hvad indebærer et børneteater?

Et børneteater er en form for teater, der både henvender sig til børn og voksne. Forestillingerne handler om problemstillinger, der er relevante i hele livet. Det betyder, at både børn og voksne kan få stor glæde af besøget. Det er ydermere en bonus, når børn og voksne får lov til at filosofere over livet sammen.

Det er ikke altid let at forstå verden – det gælder både børn og voksne – men det er noget, som en teaterforestilling kan hjælpe. Det bliver bare lidt nemmere, når tanker og problemer bliver iscenesat fysisk på en scene.

29nov2021

Hvis du har lyst til at give dit barn en unik og lærerig oplevelse, så er det f.eks. en rigtig god idé med en sommercamp. En sommercamp er et sted, hvor dit barn får en masse gode oplevelser og samtidig møder en masse nye mennesker. Men hvad får dit barn egentlig ud af sådan en sommercamp?

Nye venskaber uden for skolen

På en sommercamp er der typisk fokus på et bestemt tema eller en fælles interesse. Der findes f.eks. sportscamps, som er for børn og unge, der er vilde med sport. Derfor er du også sikker på, at dit barn er i selskab med en hel masse andre, der har samme interesse eller hobby. Det giver anledning til nogle gode snakke, der måske endda fører til nye venskaber. Nogle gange er det rart for dit barn at have nogle venskaber uden for skolen også.

Det handler blot om at finde en sommercamp, der passer til lige præcis dit barns interesserer og hobbyer. Book Sommercamp 2022 her.

Underholdning i en ellers lang sommerferie

En skolesommerferie føles nogle gange rigtig lang. Det er svært at gå og vente på at komme tilbage i skole, hvis der ikke rigtig er så meget at lave. Derfor er det også helt oplagt at sende dit barn på en feriecamp eller sommercamp. På den måde går tiden nemlig pludselig rigtig hurtigt. Dit barn får pludselig travlt med en hel masse nye indtryk, oplevelser, mennesker, aktiviteter m.m.

Gode minder at snakke om

Det er altid sjovest at komme tilbage i skole og have noget spændende at fortælle om. En sommercamp er rigtig sjov at fortælle om, fordi der sker rigtig meget forskelligt. Forhåbentlig har dit barn en lang række gode minder med hjem, hvilket også er spændende for venner og klassekammerater at høre om.

14sep2021

Skal dit barn tage et år på efterskole eller gå direkte på gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse? Det kan være en svær beslutning for dit barn at tage.

Som forælder er det vigtigt, at du bakker dit barn op om det, de vil. At tage på efterskole er en big deal for unge mennesker, da de oplever en hel ny hverdag, hvor de bor sammen med en masse nye mennesker, samtidig med at deres forældre ikke er der i dagligdagen.

Det kan være svært som forælder at sige ”farvel” til dit barn, når de tager på efterskole, og du kommer til at se dem mindre end normalt. Her er det vigtigt, at du tager et skridt tilbage og lader dit barn blomstre på efterskolen med hjælp fra kontaktlærere og venner.

Uanset hvor intimiderende det kan lyde, er et efterskoleophold en yderst givende oplevelse for dit barn, hvor de oplever stor personlig udvikling, faglig fordybelse og en masse socialisering. Derfor giver det god mening, at du undersøger muligheden for at tage på efterskole, hvis dit barn viser interesse, og du har ressourcerne til det.

Hvilken slags efterskole er den rette for dit barn?

Der er mere end 200 efterskoler i Danmark, og de profilerer sig alle på forskellige områder, så der er rigelig med muligheder for fordybelse for dit barn. Der er efterskoler, som eksempelvis har fokus på musik, gaming, journalistik eller idræt. 

Deltag gerne i Efterskolernes Dag d. 26. september 2021, og benyt det åbne hus som mulighed til at besøge de efterskoler, som dit barn finder spændende. Dig og dit barn vil på dagen møde lærere og nuværende elever, som viser jer efterskolen og fortæller om deres liv der.

Det kan være, at dit barn allerede har en forestilling om, hvilken efterskole er den rette, men det skader ikke at besøge flere efterskoler i løbet af dagen. Det hænder, at efterskoleelever bliver vilde med en efterskole, de ikke havde regnet med.

Efterskolernes Dag er en fantastisk chance for at mærke efter, om en efterskole er det rette match for dit barn, da en efterskole skal nemlig føles ”rigtig” i maven, hvilket er svært at finde ud af på en hjemmeside

27aug2021

Længes du efter at hive en weekend eller måske en hel uge ud af kalenderen og tage med familien på ferie ude i det fri? Så bør du tage et nærmere kig på de mange muligheder for familievenlig camping, der findes omkring Limfjorden.

I det nordjyske finder du nemlig både flot natur men også gode, børnevenlige campingområder, hvor du har mulighed for at leje en hytte på campingplads.

Børnevenlig camping i smukke omgivelser

Området omkring Limfjorden er spækket med smuk natur, som både du og dine børn kan få stor glæde af. Særligt børn i alle aldre er nysgerrige på at udforske naturens forunderlige univers, og det bliver der i hvert fald rig mulighed for, når I tager på camping netop her.

Derudover findes der masser af børnevenlige campingsteder, hvor der er masser af underholdning og plads til leg for børn i alle aldre. På den måde bliver der også rig mulighed for, at I som forældre kan læne jer tilbage og puste ud oven på en hektisk hverdag.

Inden I vælger campingplads, er det en god idé at tage højde for jeres:

  • Forventninger – gør op med jer selv hvilke forventninger I har til bl.a. beliggenhed, størrelse på campinghytterne, antallet af legepladser og underholdning for børnene m.m.

  • Økonomiske budget – husk at lægget et budget for ferien allerede inden, I vælger at undersøge jeres bookingmuligheder.

Vær ude i god tid og bestil din næste ferieoplevelse allerede nu

Ofte kan det godt betale sig at være tidligt ude, når du skal bestille den kommende familieferie. Dette gør sig også gældende, når du fx ønsker at leje campinghytter eller campingpladser ude i det fri. Sæt derfor en aften af til at undersøge jeres muligheder og planlægge den kommende ferie, så I kan få tid og rum til at nyde hinanden som familie.

Load More