Vi anmelder LEGO Heroica

nyt fra LEGO: Heroica serien

Efter LEGO i 2010 gik ind på brætspils markedet med en række forskellige temaspil (https://www.sjovforborn.dk/artikler/LEGO-spil-anmeldelse.asp) har de tilsyneladende fået blod på tanden.

Nu lanceres Heroica serien. 4 forskellige spil med forskellige varianter men alle med samme grundregler. Man kan købe et enkelt spil og få meget glæde af det, eller man kan købe dem alle fire og sidde med en spilleplade med masser af variation i.

Testet af kendere
Jeg testede spillene sammen med mine sønner, Jacob og Mikkel på 10 og 8 år. Allerede da de fik nyheden om at vi skulle teste spillene, var glæden overvældende. De havde set reklamer for spillene og var allerede i gang med at spare op til dem.

Nu fik vi alle spillene på en gang, og det var lidt svært for mig at få dem til at acceptere, at vi tog et spil af gangen. Hele pladsen var allerede bygget inde i deres hoveder.

Den store forskel
Grundlæggende ligner de nye spil meget de eksisterende LEGO spil. Men reglerne er mere komplekse og kan udvides i mange retninger. For en voksen kan det godt være temmelig forvirrende, men børn finder hurtigt ind i det særlige univers af monstre, lykkedrikke, nøgler og evner.

Hvis man har alle 4 spil, er der faktisk 6 forskellige helte, man kan vælge imellem, når spillet starter. Hver helt har sine egne særlige evner, som han kan bruge i eventyret.

Udvidelsesmuligheder
Spillepladen behøver ikke at være den samme hver gang. Den kan bygges præcis som man ønsker det, og har man flere af spillene, er der flere muligheder. Er man lidt kreativ kan man også kombinere spillet med egne legoklodser. Alt er muligt.

Mine drenge og jeg var begejstrede. Selvom jeg flere gange måtte stole på, at drengene havde ret, når de sagde at jeg havde tabt en kamp mod en edderkop, så er det sjovt og udfordrende.

Jeg vil dog anbefale, at man tager et spil af gangen. Hvert spil har nemlig sine helt egne monstre og udfordringer, så selvom grundreglerne er de samme, så skal man holde tungen lige i munden for at huske alle reglerne.

En bøn til LEGO
Hvis man køber alle 4 spil, så kunne det være fantastisk, hvis man også kunne købe en samleæske, hvor alle regler var samlet i et hæfte. Både for at opbevare alle klodserne samlet men også for ikke at skulle slå regler op i 4 forskellige vejledninger.

En anbefaling herfra
Ja, jeg kan helt sikkert anbefale spillene. Hvis jeg skulle starte med at købe et spil, så blev det Nathuz. Men vidste jeg på forhånd at jeg kun ville købe et enkelt af spillene, så blev det Fortaan.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
2011

Skriv et svar