Utraditionel teaterfestival

Utraditionel teaterfestival i efterårsferien !

Vil du og børnene gerne udfordres af nyt og anderledes teater, så besøg teatret Asterions Hus, der i skoleferien byder på et overflødighedshorn af en teaterfestival. Det utraditionelle teater viser forestillinger, der udfordrer hele familiens sanser og fantasi.

Efter 7 år som turneteater har Asterions Hus fået deres egen teaterscene på Christianshavns yderkant i København.

Asterions Hus markerer åbningen ved at lade fem af deres egne forestillinger fylde scenen. Alle er kendetegnende ved at være meget sanselige og nytænkende fortolkninger af gamle elskede klassikere. Forestillingerne er meget forskellige i opbygning, men har det til fælles, at de er meget fysiske, ekspressive og nærværende. De koreograferede kroppe erstatter store scenografiske udtryk og rekvisitter.

Børnene digter selv med
For børn i alderen 5-12 år spilles Robin Hood samt Lille Klaus og Store Klaus, i helt nye forklædninger. Og ifølge PR- og kommunikationsansvarlig Laura Teilmann kan børnene forvente et frirum, hvor de kan deltage i fortællingen af historierne.

– I Lille Klaus og store Klaus er der kun én skuespiller på scenen. Derfor hjælper børnene ham med tilråb, når han skal udspille sine roller som den kloge, der narrer den mindre kloge. I Robin Hood spørger skuespillerne børnene til råds, så de må gerne råbe op, siger hun.

Robin Hood spilles med stor fysisk kraft, og der foregår et anderledes spil om kønsroller. Der kæmpes frejdigt med sabler og stokke.

– Børn synes, det er spændende at se kampene, fordi de ikke er uhyggelige, selv om de er kraftfulde. Og de enkle virkemidler udfordrer børnenes fantasi. Et hårspænde udvikler sig blandt andet til en hel figur, fortæller Laura.

Fokus på kropssprog
For teenagere og voksne er der tre forestillinger på plakaten. I kan se myten om Troja i Iliaden, en kvinde lede efter sin krigsramte mand i 1864. Og i forestillingen Måske eksperimenteres der med ordet. Fælles for forestillingerne er, at de bliver fortalt i en fragmenteret og visuel stil, hvor ordforrådet er ligetil og begrænset.

– Historierne er trukket ned på et plan, hvor alle kan være med, fordi de fortælles i et præcist og enkelt kropssprog. Så selv om de egentlig er fra 15 år og op, kan kvikke børn med mod på en anderledes teateroplevelse sagtens følge med, selv om de endnu ikke er fyldt 15 år, siger Laura.

Teateroplevelsen starter allerede på Christianshavns Torv, hvor publikum hentes i bus og køres til teatret.

Se programmet på www.asterionshus.dk

Billetter kan købes på BILLETnet, på posthuset eller ved henvendelse til teatret på tlf. 32 57 08 08

Billetpriser: 120 kr. for voksne og 45 kr. for børn.

Skriv et svar