Universet er stort i Danfoss

Når nu den 3½-årige Marie kalder Danfoss Universe – som hun lige er kommet ud fra efter tre timer – for Danfoss Julevers, så kan det vist kun have været en god oplevelse. – Og det var det for alle.

Lige fra den snart 14-årige pige, over den 10-årige dreng – og altså også for den 3½-årige.

Selvfølgelig på hver deres måde. Og det er netop styrken ved Danfoss Universe. Der er aktiviteter for alle aldre.

Vi var altså fem personer af sted, to voksne og tre børn, en overskyet, men dog tør marts-weekend med cirka 5 plusgrader i luften at gøre godt med.

Grunden til den oplysning er vigtig er, at cirka 50 procent af alle aktiviteter er udendørs. Og jo yngre børnene er, desto flere af de interessante aktiviteter vil foregå udendørs.

Derfor første råd:
* Tjek vejrudsigten. Jo yngre børnene er, desto bedre vejr skal det være!

Er der noget bedre end, at man som besøgende allerede får en god oplevelse, inden man er kommet ind.

For det at placere en af de allerbedste aktiviteter uden for parken er god stil.

Prøv at løfte en bil på 1.600 kilo! Og hvem vil ikke det, så allerede inden køb af billet, var børnene godt i gang med at udforske vægtstangsprincippet – og stoltheden over at kunne løfte bilen er ikke lille.

Parken er overskuelig, men hvis man besøger den inden maj, så mangler der 3 aktiviteter, som enten er lukket ned for vinteren eller under opførelse.

Det gælder Fluidpower, som er lukket indtil påske pga. risiko for frostsprængninger og EnergyLab om kulde og varme, der åbner til maj.

Så derfor andet råd:
* Jo større børn, desto mere skal I overveje at skyde besøget til efter maj 2009. Eller ring i forvejen og hør om aktiviteterne er åbnet.

Men derfor er der stadig en række mega-hits at byde på.

Segways:
Dette transportmiddel, der for få år siden blev lanceret som den mest revolutionerende opfindelse siden internettet.

Man skal være ti år for at prøve det, men umiddelbart så det mere ud til at afhænge af, om man har prøvet at stå på rulleskøjter før.

Under alle omstændigheder en KÆMPE oplevelse at prøve.

Den blå kube:
Her kan man opleve naturens kræfter, såsom jordskælv, istid og lyn – og en gejser springe 18 meter op i luften.

Gravemaskiner:
En drengedrøm at få lov til at grave med en rigtig gravko.

Explorama:
Et meget stort hit med 50 forskellige aktiviteter. For alle der kender Experimentarium i København, så ligger Explorama tæt op ad. Alt lige fra tankelæsnings-maskiner, over fakirsenge til at gå igennem et laserrum – uden at blive afsløret.

For de lidt større børn er Bitland oplagt, for her kan de lege med den nyeste teknologi. Jeg må dog indrømme, at vi ikke helt fandt ud af, hvordan aktiviteterne virkede – men måske det bare var os!

Udendørs legepladser:
Lyder måske ikke som en attraktion, men mange af dem er stadig vældig sjove. Mærkelige vipper, trædemøller, skateboard-træning osv.

Danfoss Universe kan varmt anbefales..

Mogens Jepsen
mogens.jepsen@hotmail.com
Sjovforbørn.dk
16. marts 2009

Skriv et svar