Universe – Facts, fun og fordybelse

Selvom man godt kan føle, at Universe er placeret i ‘Udkants-universet’, så er parken køreturen værd. Vi pakkede bilen og satte kurs mod Nordborg på Als og en dag i familiens tegn i Universe.

Allerede inden vi var kommet igennem billetlugen var ungerne opslugt af dagens første udfordring, nemlig at løfte en bil. Kendetegnende både for bil-løfteren og for parkens øvrige forlystelser er, at man kan undre sig, fordybe sig og blive klogere på naturens love, og – og det er næsten den bedste af det hele – man kan tage det i det tempo og omfang, man orker.
Parken forsøger at målrette sig børn i alle aldre.

Bl.a. skal et Pixeline land og en stor vand-legeplads appellere til parkens små gæster, men Universe er nok alligevel mest til de lidt større børn. Vores unger på 10, 12 og 15 år havde i hvert fald en fornøjelig dag.

De absolutte topscorere blandt forlystelserne var 5D-biografen og ikke mindst Segways.
Disse blev testet to gange, og selv mor og far måtte en tur på de sjove maskiner.
Ellers byder parken bl.a. på en gigantisk isterning, der indeholder en omvendt dybfryser, vulkaner, gletsjere og lyn – alt sammen formidlet, så man selv bestemmer, hvor meget og hvor lidt, man vil fordybe sig.

Sjove udfordringer
Et sjovt indslag i parken er også de små praktiske opgaver, som man kan udfordre hinanden i. Hvem er bedst til at pumpe olie op af jorden? Hvem ligner mest et hamster, når det kommer til at give den gas i hamster-løbehjulet? Sjovt er det også at dyste om, hvem der er bedst til at flytte bolde med tankens kraft.

Alt i alt er Universe et slaraffenland med masser af underfundige udfordringer, der har den glædelige bivirkning, at man lærer noget, mens man har det sjovt.

I forhold til andre danske forlystelsesparker virker Universe mindre og mere overskueligt.
Men selvom vi kom på en dag, hvor der var minimal kø, så brugte vi alligevel hele dagen i parken uden at komme til at kede os på noget tidspunkt.

Så det kan absolut anbefales at tage en tur ud i Universet sammen med ungerne og få udvidet horisonten.

Betina Skjønnemand
Skribent Sjovforbørn
2014

Læs meget mere om oplevelsesparken Universe her: www.universe.dk

Skriv et svar