Ski året rundt i hjertet af Jylland

DanParcs Søhøjlandet råder over landets eneste helårs skisportscenter. Her kan I året rundt lægge vejen forbi til en håndfuld sjove timer på det lille, hyggelige skisportssted i midten af Jylland.

Der er to bakker på Søhøjlandets Skisportscenter: En børnebakke til begyndere og børn på 30 m samt den væsentlige højere voksenbakke. På begge bakker er der en lift. Hvor børnebakken har sammen hældning overalt og er fri for forhindringer, kan de større børn og voksne glæde sig til spændende udfordringer på voksenbakken. Voksenbakken består af dels en blå piste til letøvede(117 m lang) og en pukkelpiste, der bidrager til at gøre skioplevelsen sjov og varieret med bump og hop. Største fald er 23 pct. For inkarnerede skisportsfolk vil her ikke være udfordringer nok at finde, men de fleste vil stadig opleve det som en rar oplevelse at få mulighed for at svinge stavene for en stund!

Ideelt til børnenes første skioplevelse
Før I kommer i gang, bliver der selvfølgelig fundet ski, stave og støvler i de rette størrelser. Der er også mulighed for at blive udstyret med en hjelm. Stedet er fantastisk børnevenligt og egner sig perfekt som ramme om den allerførste skioplevelse. Både fordi den mindste lift på børnebakken blot er et roterende reb, som selv de mindste kan finde ud af at gribe fat i – men også fordi I også kan leje en kælk i en time, hvis nu dét der med skiløb alligevel ikke helt er sagen.

Skiskole
DanParcs tilbyder skiskole for begyndere og børn, der gerne vil godt fra start. Med en dygtig instruktør ved siden åbner skisportens magiske verden sig på kort tid for dig eller dit barn. Instruktørerne er kompetente, smilende og tålmodige, og et par timer i deres kyndige hænder kan da også klart anbefales!

Uden mad og drikke …
Efter nogle aktive og sjove timer på skibakken er det rart med lidt at spise og drikke. Smukt beliggende med herlig udsigt over skibakkerne ligger hyggelige Highland Pub. Stedet byder på traditionelle danske retter og de sædvanlige børneretter fra frituren. Med tanke på, hvor mange der vælger at more sig på skibakken, fordi det samtidig er god motion og sundt med frisk luft, er det kedeligt og trist, at Highland Pub ikke serverer mad og drikke baseret på frisk frugt og grønt såsom juice, smoothies, lækre grøntsagssupper, rustikke salater og enkle retter til en fornuftig pris.

For mange familier ville det være et meget stort plus, hvis der blev lavet gode madpakkesteder i området, der støder op til skisportscentret med borde og bænke. Naturen er smuk, og det vil være oplagt at tilbyde en række madpakkepladser, heraf gerne en enkelt i ly for vind og vejr med halvtag, så der kan holdes pause og nydes en hjemmebagt bolle og en kop kakao fra termokanden!

Priser
I kan leje liftkort til rimelige priser, ligesom skiskolen også er til at betale. Kælk koster kr. 60,- at leje pr. time og reglen er at I også betaler kr.60,- pr. time hvis I vælger at medbringe jeres egen kælk til jeres barn. I skal være opmærksomme på at jeres egen kælk kun må bruges på børnebakken, mens de større kælke skisporscentret udlejer bruges på begge bakker er både børn og voksne. De udlejede kælke kan bruges til kælkeræs, der ofte arrangeres i weekends.

Våde børster
Skibakkerne i Søhøjlandet er lavet af kunstfibermåtter, der konstant holdes våde og glatte af hundredvis af vanddyser. Tanken er, at jo mere regnfuldt og vådt jo bedre skiløb. Uanset årstid og vejret må det kraftigt anbefales at tage regntøj på. Falder man på halen mange gange og med en vis fart, kan det hårde underlag imidlertid godt slide eller rive hul, så vælg gerne et ældre sæt regntøj, der må gå i stykker. Det er meget vigtigt at have handsker på uanset vejret og varmegraderne. Da skisportscenteret åbnede op, måtte lægerne sætte mange fingre sammen og operere adskillige håndled, eftersom tommelfingrene sad fast i de huller, der er mellem børsterne på bakken. I det hele taget er det vigtigt at have blødt tøj indenunder, da det gør ondt at falde på de hårde måtter. Her er den væsentligste forskel fra sne! Husk masser af koldt vand i rygsækken, da I bliver meget tørstige efterfølgende.

Unik oplevelse
Søhøjlandet kan bryste sig af at råde over den eneste helårspiste i hele Norden. Dét alene gør et besøg på de våde hvide løjper til noget ganske særligt. Vigtigst af alt er dog, at både børn og voksne morer sig fantastisk med ski, stave og kælke. Det har gjort stedet til en ubetinget succes siden åbningen tilbage i 1993, og mon ikke det vil blive ved i mange år endnu …

Læs mere om skibakken, priser og åbningstider på www.DanParcs.dk

Skriv et svar