Pift din skattejagt op med et kæmpe puslespil!

Har du prøvet at afholde skattejagt for dine børns klasse, og har du oplevet at det er den samme dreng eller pige der finder de fleste af posterne, fordi de evner at løbe forrest ? Her er et tip til hvordan det kan undgåes, så alle børnene tager del i morskaben.

Ofte laver vi skattejagter hvor der er 8-10 poster, hvor børnene skal finde noget eller løse små opgaver, der alle leder frem til hvor skatten er begravet. Jeg er mor til 3 drenge, og vi har flere gange oplevet, at det er den samme dreng, der finder alle posterne, fordi han løber foran de andre. De stille går altid bagest og kommer aldrig rigtig med i legen.

Løsningen kommer her: I stedet for kun at have nogle få poster, som tager lang tid at forberede, så få lavet et kæmpe puslespil med f.eks. 50 brikker. De mange brikker gemmes så på forskellige steder i haven/skoven/legepladsen, og børnene skal alle deltage i at finde dem. Så skulle det være mærkeligt, hvis ikke alle når at finde mindst et par brikker.

Når alle brikkerne er fundet, skal puslespillet samles, og igen kan det gøres i fællesskab. Billedet på puslespillet skal så være et skattekort, et billede, eller en ledetråd, der viser børnene vej til skatten.

Puslespillet skal helst være så stort, at alle har plads til at være med til at lægge det. Og her kommer Nikolaj ind i billedet. Han har flere gange stået i nøjagtig den situation til en børnefødselsdag, og nu hjælper han andre til at lave sjove skattejagter. ‘Min oplevelse med den obligatoriske skattejagt til børnefødselsdag er, at det ofte blev en skuffelse for mange af børnene, da det er svært at styre hvem der fandt hvad. Således er der ofte et barn, der finder flere skatte og dermed børn som ikke finder nogen…’ fortæller Nikolaj.

Nu har Nikolaj lavet www.Puzzlehunt.dk hvor man kan bestille et kæmpe puslespil til sin skattejagt. Og man kan vælge præcis det billede man ønsker og i 3 forskellige størrelser.

Inspiration til puslespillet ?
Hvilket motiv man skal vælge til puslespillet må være helt op til ens kreativitet, men her kommer et par forslag:

– Et rigtigt skattekort. Tag evt. et print fra Google Maps og sæt krydser eller tegn på det.
– Et billede af det sted hvor skatten findes. Det kan f.eks. være et nærbillede af en kommode
– Et billede der består af 4 forskellige billeder, som fungerer som ledetråde
– En rebus (kan evt. tegnes og så tages et billede af)
– En gåde med billeder

Tænk også på hvor gamle børnene er. Hvis de er over 10 år, så skru lidt op for sværhedsgraden !

Hvordan kommer jeg videre ?
Der er mange steder man kan bestille den slags, men på Puzzlehunt.dk har Nikolaj gjort det nemt for jer, så prøv at klikke jer videre her: www.puzzlehunt.dk hvor der er en fin vejledning til hvordan man får billedet lavet og gjort det klart til puslespil.

Når I har prøvet skattejagten, så læg gerne en besked herunder, så vi kan se hvordan I gennemførte det, hvilket billede I valgte og hvordan det blev modtaget !

Rigtig god fornøjelse !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk

Skriv et svar