Opskriften på Luciabrød

Opskriften på Luciabrød

Redskaber: En kasserolle, en skål, en grydeske, en bagepensel, en vægt, en bageplade med bagepapir og bordplads til at ælte på.

Du skal bruge:
2½ dl mælk
25 gram gær
1 lille nip safrantråde
½ tsk. salt
100 gram smør
1 spsk sukker
1 æg
450 gram hvedemel
1 æg til pensling
Rosiner til pynt

Sådan gør du:
1. Læg safrantrådene i blød i ½ dl kogende vand.

2. Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt mælken og lad den blive lun. Du skal kunne stikke en finger i uden at brænde dig.

3. Kom mælk og smør i en skål og rør gæren ud i blandingen.

4. Kom vandet med safrantrådene i og lad farve og smag trække ud i 5-10 min. Tilsæt derefter 1 æg.

5. Bland mel, sukker og salt og rør det i mælken.

6. Drys mel på bordet, hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem med hænderne.

7. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve med viskestykke over et lunt sted i en times tid.

8. Rul nu dejen til fingertykke pølser og lav ca. 15 kringler, som du lægger på bagepladen. Du kan også lave andre former end kringler.

9. Pynt med rosiner, hvis du kan lide det.

10. Lad brødene hæve endnu ca. 15 min.

11. Pisk det andet æg med en gaffel i en lille skål med en spsk. vand og pensl brødene med det.

12. Bag brødene i ca. 14 min. ved 225 grader.

Artiklen er et uddrag af bogen MUMS – Gyldendals kagebagebog for børn.

Det er sjovt at bage, og det er rigtig sjovt at bage sammen. MUMS! er en bog fuld af lækre sager, som børn og unge kan bage selv eller sammen med venner eller forældre eller bedsteforældre.

Køb bogen online hos Saxo

Skriv et svar