Nostalgi og eventyr i Tivoli

For jer der endnu ikke har oplevet Tivoli i København – hverken som barn eller med jeres egne børn – så har I bestemt noget til gode. Den gode gamle have midt i København byder på noget helt særligt. Her finder man den helt klassiske tivoli oplevelse krydret med sans for god kvalitet. Oveni er her ligeså sjovt for voksne som for børn.

Tivoli i København er ikke udelukkende en forlystelsespark. Her kommer mange københavnere mange gange om året. Haven bruges som åndehul, som koncertsted, som spisested og selvfølgelig også til en sjov dag med børnene. Her er smukt med blomster, vand og lys, og her er sjovt med masser af forlystelser og her er god mad (dog ikke billig mad) for hele familien.

Jeg har som barn været flere gange i Tivoli, og har altid elsket stedet. Nu skulle mine børn have samme fornøjelse, så en fredag i august drog vi afsted mod København. Mine børn er 3,5 og 7 år og har prøvet næsten alle Danmarks sommerlande og tivolier, så nu var jeg spændt på at se, hvordan de tog imod Tivoli. Det er nemlig således, at der er stor forskel på et sommerland og et tivoli.

De sommerlande vi har besøgt har alle ‘højt til loftet’ forstået på den måde, at der er god plads til mange mennesker. Sommerlande har også en dejlig overflod af skønne legepladser, hvor man uden at stå i kø kan komme til at lege med det samme. Og da vores børn er lige i ‘sommerlands-alderen’ var det ikke til at vide hvordan de ville tage imod Tivoli.

Vi voksne bliver meget påvirket af hele stemningen i Tivoli. Lysene, vandet, blomsterne, restauranterne og den lidt internationale stemning. Men det skulle vise sig, at mine drenge også tog indtrykkene til sig. De var ovenud begejstrede.

Nu kom vi en fredag til middag, så Tivoli var ikke overrendt. Der var stadig mange mennesker, men vi stod maksimalt i kø i et par minutter. Med turpasset på armen var det frit valg på alle hylder, og drengen tog for sig af retterne. Særligt begejstrede var de for den ualmindeligt vellykkede forlystelse: ‘Den flyvende kuffert’ hvor man bliver ført igennem mange af H.C. Andersens eventyr siddende i en ‘flyvende’ kuffert. Og den gamle klassiske rutsjebane blev også prøvet 5 gange, før undertegnede sagde stop.

Men i den alder børnene har, så var legepladsen også et hit. Her kunne vi sagtens have været i en time. Og skønt at der også er blevet plads til den slags leg i Tivoli. I det hele taget var vi voksne imponerede af, hvor meget Tivoli har fået ud af den meget begrænsede plads, de har til rådighed. F.eks. ligger der 3 forlystelser på een plads, nemlig Minen, Rutsjebanen og Skærsilden. Rutsjebanen kører så henover de to andre. Smart og pladsbesparende.

At spise i Tivoli
Der er masser af restauranter i Tivoli – og også flere, der er særligt egnede til børnefamilier. Vi valgte den nye restaurant, Pirateriet, som ligger på den gamle fregat….() (Læs anmeldelse her). Is, slik, pandekager, candyflush og meget andet kan også købes alle steder i Tivoli, så man behøver ikke gå sulten derfra.

Toiletforholdene er i top. Sikkerheden er i top og stemningen er i top!!!!! 5 stjerner herfra!

Skriv et svar