Halloween i Tivoli

Halloween i Tivoli!

Tivoli åbner for sin 9. sæson af Halloween, og det er spændende ting, som Tivoli har fundet frem til denne (u)hyggelige tradition, som meget hurtigt har taget Danmark med storm.
Så både min datter Diana og jeg er derfor meget spændte på, hvad (og hvem) vi møder på denne råkolde dag i oktober, når vi går gennem de smukke porte ind til det ”ukendte”.

Vi opdager hurtigt, at Tivolis Halloween er mest til det hyggelige, da der jo selvfølgelig er pyntet op med masser af græskar. I alleen ser vi de smukke huse, der er spundet ind i spindelvæv og søreme om de kæmpeedderkopper, som har gjort dette, ikke også er at finde på husene…. Der er høballemænd mange steder, og det er faktisk temmelig hyggeligt.

Shane Brox gør, hvad han er bedst til
Vores første stop er det gamle Pantomime Teater, hvor verdens mest kreative mand, har indtalt en vampyrmuse historie med de mest fantastiske lydeffekter, som tillægger historien noget helt specielt. Shane Brox, som er kendt af de fleste børn og unge, har forvandlet Pantomime Teatret til en levende fortælling, med vampyrmus og detaljerede scenografier, hvilket gør, at jeg kun kan anbefale alle både store og små at kigge ind, og blive betaget af Shane Brox’ fabelagtige univers – og det er virkelig helt levende vampyrmus, klædt helt i hvidt, der spiller en stor rolle i det gamle Pantomime Teater. Vi må jo så håbe, at Shane husker dem alle, når Halloween er slut, for jeg tror ikke Columbine og Harlekin vil være specielt interesserede, hvis disse hvide mus render løs til sommer.
Men tag ind, hør historien, blev betaget af det fantastiske sceneri – ja det er faktisk et must.
Det har taget Shane 1½ måned intenst at lave dette – og han har virkelig gjort det godt – nah ikke godt, han har virkelig gjort det perfekt, men hvad kunne man forvente andet, når verdens mest kreative mand går i gang med fortælle historien om ”Vampyrmus i Shanes hus”

Hotel Scary i Smøgen
Selvom det er så utroligt hyggeligt, at gå i den gamle have, og bare nyde efteråret, duftene og den fantastiske kreative oppyntning, så er Halloween jo også kendt for det lidt mere uhyggelige, og her holder Tivoli sig ikke tilbage. Hver dag kl. 17 i Smøgen bag Rutschebanen, kan man møde uhyggelige gengærd mv, men det bliver da først uhyggeligt, hvis man tør gå ind i Skærsilden, som her til Halloween er forvandlet til Hotel Scary fra 40erne. Vi ser en reception, smalle korridorer og værelser fyldt med mekaniske chokeffekter … og selvfølgelig raslende kæder. Hvis du synes, at den gale kontrollør er slem, så bare vent, til du går gennem hotellet ….. muhaaaaa.
Undgå Smøgen, hvis du ikke lige har hang til det uhyggelige…. Indgangen til selve Hotel Scary er lige ved siden af rutschebanen.

De skønne og sjove hekse
Langt mere hyggeligt og familiært er det på Plænen, hvor både børn og voksne kan glæde sig til forestillingen ”Ha Ha Halloween” med de skønne hekse, som har været en fast del af Tivolis Halloween i mange år.
Den gamle heks Hulda er ikke rigtig i stemning, men det bliver der lavet om på med bl.a. med Pjerrots ankomst. Den anden forestilling hedder ”Heksemix” og består udelukkende af sange og danse. Udover heksene medvirker også Columbine, Harlekin og Pjerrot.
Der er også gensyn med familiemusicalen ”Heksefesten”, hvor heksene fylder sig med tissemyresaft, og snart efter sprøjter den ene heksesang ud efter den anden til alles morskab. Igen i år vil heksene også gå i parade fra Plænen og rundt i Tivoli sammen med Columbine, Harlekin, Pjerrot og selvfølgelig Tivoli-Garden.

Zombie Dance Show på Plænen
Er man ikke helt bombet og træt efter en lang og (u)hyggelig dag i Tivoli, kan man hver aften kl 21 også på plænen opleve en helt fantastisk danseforestilling, nemlig forestillingen ”Zombie Dance Show” som er meget kraftigt inspireret af Michael Jacksons ”Thriller” musikvideo. Showet præsenterer en masse forskellige stilarter som break, poppin, lockin og hip hop dance. I showet medvirker parkour folk, der har gjort det til en livsstil at forcere lodrette vægge, mens de blander sig med street-dansende zombier, monstre, vampyrer i noget, der minder om det endelige opgør mellem de gode og de onde kræfter. Uha da, hvordan skal det dog gå? Vi var i hvert fald voldsomt imponeret af denne forestilling.

Monster parade
Vi hørte lige, at der kommer til at ske noget monster spændende lørdag d. 25. oktober kl. 18.
Her præsenteres årets største monsterparade med de mest gennemført skræmmende kostumer. Fans af skræk og uhygge kan derfor se frem til paraden med over 300 zombier, gengangere, orker og vampyrer.
Når de er ankommet indtager de bl.a. den 100 år gamle hjemsøgte Rutschebane, Aquila og Dæmonen. Uhhhh jeg ved ikke, om vi tør tage i Tivoli denne dag.

Selvfølgelig er der, som jeg før nævnte en masse små hyggelige huse, hvor man kan købe næste alt lige fra mad til Halloween kostumer, og til gaver, men vigtigst af alt, så kører alle forlystelser i Tivoli, så er man ikke til det (u)hyggelige, så kan man da altid tage en lille tur i de forskellige fantastiske forlystelser, som Tivoli er så kendt for.

Og er man alligevel i Tivoli, så spiller forestillingerne ”Hodja fra Pjort” i Koncertsalen og Eventyrteatret tryllebinder sit publikum i Glassalen (og piiist, jeg har hørt, at der stadig er ledige billetter).

Lidt bonus info
Der er næsten 20.000 græskar placeret rundt om i Tivoli.
Der er 40 små huse, hvor der sælges alt mellem himmel, jord og Zombie riget
DM i kæmpe græskar kåres d. 11. oktober
Ja, jeg kunne blive ved.

Et besøg værd
Det er jo altid super hyggeligt at være i Tivoli, også til denne Halloween. Er man ikke til det uhyggelige, så kan man holde sig fra Smøgen, og bare hygge med de hyggelige hekse, prøve forlystelserne og bare glæde sig over, at Halloween endelig har bidt sig fast i Danmark. Vi er i hvert fald glade for, at Tivoli arbejder så hårdt på at give os alle en helt eminent oplevelse i den gamle smukke have.

6/6 stjerner, det er magisk at besøge Tivoli også til Halloween.
6/6 stjerner til Shane Brox for at give os denne helt igennem eminente oplevelse i det gamle Pantomime Teater

Tina Magling
Anmelder og skribent hos sjovforborn.dk
Oktober 2014

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.

Læs mere:
Besøg Tivoli på www.tivoli.dk

Oplevelser, du kun får i Tivoli til Halloween:
•Hotel Scary
•Vampyr Mus i Shanes Hus
•Heksekarrusellen
•Halmballelabyrint
•Det lille Spøgelsestog

Tivoli har åbent for Halloween ind til den 2. november 2014. Den 15. november starter Tivolis juletema.

Skriv et svar