Forår på Gavnø

Når solen skinner, og tulipanerne blomstrer, er Gavnø Slot et af de absolut flottestede steder at tage hen. Vi fik det fulde udbytte af den store park en lørdag i maj med høj sol.

Turen til Gavnø Slot har været længe undervejs, men nu kom den rette anledning, og vi pakkede madkurven (herom senere) og drog afsted mod Gavnø, som – som navnet siger – er en ø i det Sydsjællandske. Allerede ved broen over til øen fik vi et indtryk af, hvad der ventede os. Idyl var det ord, der først faldt mig ind.

Gavnø Slot er beboet af familien Reedtz-Thott, der udover Helle og Otto også tæller 2 små drenge, der uden tvivl har haft en finger med i spillet, da mor og far planlagde den fantastiske naturlegeplads, der fornylig er anlagt i haven. Vi medbragte selv 3 drenge, der indtog sørøverlegepladsen med jubel. Her var der plads til at fantasien kunne få fuld skrue. De styrede skibet, gik planken ud og kravlede op i masten utallige gange.

Imens sad vi voksne på den smukke plæne og nød udsigten. Nu ved jeg ikke hvordan der ser ud på Gavnø Slot resten af året, men foråret er domineret af de smukkeste tulipaner i mere end 100 arter.

Men parken er mere end et glansbillede. For børnene er her også et drivhus med de flotteste sommerfugle, nogle så store som håndflader. Drengene var meget optagede af at finde de største.

Også en udstilling af gamle brandbiler er der blevet plads til, og en tur rundt på slottet kunne også sagtens fastholde interessen hos både store og små.

Nå, men nu til det pinlige; Ved indgangen overså vi fuldstændig en meget stor oplysning om, at det ikke er tilladt at medbringe egen madpakke i slotsparken, så vi indtog vores madpakke med udsigt over den lille sø i parken. Først da vi forlod parken igen, opdagede vi vores brøler. Til vores forsvar skal det siges, at vi naturligvis ryddede op efter os selv.

Faktisk er det med den medbragte madpakke det eneste jeg ville ændre på Gavnø Slot, hvis jeg kunne. Jeg kan godt se, at det vil ødelægge en smuk have, hvis der pludselig flyver med madpapir og juicekartoner, men en løsning kunne være at indrette et mindre område af parken til det formål. Det er nemlig brandærgeligt at skulle forlade parken for at spise frokosten.

Det skal her nævnes, at det naturligvis er muligt at spise frokost i Gavnø Slots egen cafe: Cafe Tulipanen. Gavnø henviser også til en ‘madpakkeplet’ lige inden broen til Gavnø, så hvis du har lyst til at besøge Gavnø, så sørg for at tilpasse det, så du kan spise frokosten enten lige inden eller lige efter, eller du kan vælge at besøge cafeen.

På Gavnø huserer der iøvrigt spøgelser, så benyt lejligheden til at gøre en spændende historie ud af det. Vi fik fortalt den opdigtede historie om højen med træerne i cirkel, hvor træerne kommer til live om natten. Den historie fik drengene ned af højen i en vis fart, og de spandt selv videre på historien, da vi gik ind på slottet.

Skriv et svar