En underholdende dag i Eksperimentarium

En underholdende dag i Eksperimentarium

At komme til Eksperimentarium i Hellerup en søndag er dejlig enkelt med gode parkeringsfaciliteter lige ude foran bygningen og med mulighed for at lægge jakker, tasker osv i aflåste skabe for blot 20 kr i depositum.

Fuld fart på legene
Vi fik alle forventninger indfriet, da vi havde brugt næsten 5 timer, fra kl 11:00 til 16:00, i Eksperimentarium og havde endog et par enkelte ting, som tiden ikke muliggjorde, at vi nåede. Men så havde det også været en fuld dag i børnenes fantastiske univers, hvor der var uendelige muligheder indenfor alverdens afprøvelser og forsøg.

Vi startede med at stikke hovederne i et stort løvegab og fik måleren helt op i top ved at udstøde et øredøvende brøl, som heldigvis blev dæmpet for andre af løvens gab…….dernæst fik min datter sig en svingom med et skelet, lå på søm og pustede kæmpemæssige sæbebobler med forskellige formede figurer og fik endda en stor hullahop ring over sig i et kæmpe hylster af en sæbebobel.

Vi voksne var heller ikke blege for at afprøve alle tingene. Der var både balancebræt, hjemmelavede vandløb og floder af vand, forsøg med lyde og udstrækningsbænke, der vendte kroppen rundt, bare for at nævne nogle.

En ting, som vi alle hyggede os med var det hurtigtgående lysspil, hvor man skulle slukke blinkende lamper som et lyn og få point efter hvor mange man kunne nå at ramme indenfor et minut. Samtidig var det et stort hit for os alle at udforske de forskellige former for røde felter, hvor man på den ene side kunne placere alle slags kropslegemer og så kikke på den anden side bagefter for at se dem illustreret. Sikke nogle kunstværker vi pludselig kunne lave 🙂

For børnene var det også en stor oplevelse at prøve at være med i en lille spillefilm, hvor de skulle ud blandt vilde dyr i junglen ved at iklæde sig et grønt klæde og se sigselv på fjernsynsskærmen.

Julemandens værksted
Som ekstra bonus her tæt på jul, havde Esperimentarium lavet en stor udstilling og værksted i kælderen, hvor det logistiske aspekt var glimrende, ved at man blev lukket ind i hold hver time, og så kunne man bruge en hel time dernede sammen med sin familie uden at føle sig presset af menneskemængden ovenpå. Her kunne man både lave kollager, smykker, perler, til og fra kort og andet julepynt. Det var endvidere meget underholdende, at der gik ’rigtige’ nisser rundt og pjattede med børnene. Den time gik hurtigt og det var en stor ekstra trumf i dagens program.

Hjernen
Vi fik alle udleveret en lille ring med en chip, som vi kunne bruge, da turen gik nedenunder i stueetagen for at se udstillingen om den ’øverste etage’……..nemlig hjernen. Det var meget opslugende og især de voksne fik lidt at tænke over når det stod klart, hvordan hjernens mange halvdele, kroge og sider spiller sammen og hvilken del, der bestemmer hvad. Vi prøvede også en rigtig scanner, fik testet vores følelsesregistre og i det hele taget fik informationer om hvordan hjernen fungerer. Derudover var der forsøg, der viste hvordan reaktionsevnen påvirkes af både lys, lyd/larm, synsindtryk og hvordan det igen afhænger af personligheden og typen, der bliver udsat for disse ting.

Sidst, men ikke mindst kunne børnene mærke hvordan det føles, når noget er koldt eller varmt i hænderne, men hvordan følelsen af dette mindskes i takt med, at man bliver distraheret af andre ting, såsom lyde, informationer etc.

Maden
Vi prøvede også maden i de tilstødende lokaler, hvor restauranten ligger. Det var vældig fint, med et stort udbud af salater, pizza, sandwich og varme retter indenfor pasta, lasagne og lign. Det er dejligt at kunne sætte sig lidt og nyde maden og roen efter de sjove og skæge fysiske strabadser, som Eksperimentarium byder på.

En god og intensiv dag , hvor man rigtigt får brugt kroppen, får grint og hygget med børnene i lege, hvor man selv kan være med sammen med dem.

God fornøjelse !

Stina Atar

Skriv et svar