En påske fyldt med leg og aktivitet!

En påske fyldt med leg og aktivitet!

Hver familie har sin tradition når det kommer til påske. Forårets første højtid indbyder til mange skønne aktiviteter og oplevelser i familiens skød. Påsken er kirkens vigtigste højtidsfest og en kærkommen mulighed for, at vi kan nyde forårets komme i det fri. Glæd jer til at nyde hinanden og traditionerne når leg, hygge og sjov kombineres i denne herlige højtidsfest.

Glæd jer til pragtfuld påske
Påsken står for døren og byder traditionen tro på familiehygge. Det kan være rart med inspiration til de mange timer i familiens skød. På nettet er der flere gode steder, hvor I kan læse om gækkebreve, lege og traditioner fra gamle dage, finde påskeopskrifter på god mad og hjemmelavede påskeæg eller måske blive mindet om, at det er tid til at så jeres egen karse og komme i skoven. Ideer er der nok af!

Påskeforberedelser
Allerede før påske kan I glæde jer til det, der snart skal komme. Ungerne kan klippe gækkebreve og skrive søde og sjove vers til dem, de holder af med forhåbninger om at de måske er heldige at få et påskeæg. Nogle sværger til at sende gækkebrev med post, mens andre synes det er dejlig nemt at bruge elektroniske gækkebreve og påskekort, når der skal sendes en hilsen. Besøg fx DRs gækkebrev: http://www.dr.dk

På Post & Telemuseets hjemmeside kan du også få massevis af herlig inspiration til gækkevers, ligesom deres påsketema i øvrigt også fortæller om påsken i gamle dage og byder på klassiske påskemadopskrifter: http://www.ptt-museum.dk/ Desuden kan du sende et charmerende elektronisk påskekort: http://www.ptt-museum.dk/paaske_postkort

Hjemmelavede påskeæg og påskegaver I selv kan lave
I kan også vælge at glæde dem, I holder af ved selv at lave små hjemmelavede påskeæg af chokolade, marcipan og nougat, og pakke dem i fine æsker eller fine papskaller formet som æg. En gave, de fleste vil blive rigtig glade for at modtage! http://www.odense-marcipan.dk/

Er man ikke så fingernem, kan der også farvelægges en skæg påsketegning. På nettet findes der utallige morsomme påsketegninger, I kan muntre jer med både før og under påsken! Kik her http://www.godpaaske.dk/ og her http://www.webhulen.dk. Eller søg på påskemalebog, påsketegning eller ord der ligner.

Karse skal der til!
En ægte påskeklassiker er hjemmedyrket karse! Her kan børn i alle aldre være med. I kan så karse i mange forskellige forme. Gem gerne tomme æggeskaller eller andre søde bøtter og bægre. Ungerne kan også dekorere bunden af en mælkekarton, der er klippet af så den bliver fin eller et bæger, der har været anvendt til mejeriprodukt. Få inspiration ved at søge på nettet og skriv fx karse og påske eller karsesåning og påske. Større børn kan udfordres med at dyrke forskellige spirer. Dels i spiresmuld hvor de vandes. Allermest udfordrende er det at dyrke i spirebakker eller patentglas – se fx http://friskespirer.dk. Spirer er indbegrebet af forår!

Uden mad og drikke
Påskefrokosten er en sand klassiker og absolut værd at fremhæve. Også i børnesammenhæng! Her nydes det kolde bord med æggeretter, spinat, laks, lam og andet godt. Måske sluttes med en frisk citronfromage eller en variant af denne.

Børn vil tit synes, at en gulerodskage med friskost på toppen smagt til med citron & lime er lækkert. Er vejret dejligt og mildt, er det allerbedste selvfølgelig en picnic eller at spise i haven. Ungerne elsker at være i det fri, og der glider altid en bid ekstra ned udendørs. Læs evt. Sjov for børns store to-delte temanummer om skovtur og picnic her https://www.sjovforborn.dk/artikler/madpakker.asp.

Hos ARLA kan du læse om påskens mad http://arla.dk/Langfredag/

Frigodan disker op med mange fine opskrifter med frosne grøntsager og bær på deres hjemmeside http://www.frigodan.dk. Sjov for børn har i anledningen af påsken fået lov at låne denne nemme lille opskrift på spinatmuffins. Let, lækkert og ligetil – og fyldt med gode sager!

Spinatmuffins med feta og soltørret tomat 12 stk. muffins

300 g Frigodan Helbladet Spinat
400 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g soltørrede tomater
150 g feta
3½ dl yoghurt naturel
1 æg str. L eller XL
100 g smeltet smør

Sæt spinaten til optøning og pres efterfølgende væden fra. Bland spinat, hvedemel, bagepulver og soltørrede tomater i en foodprocessor. Kom smuldret feta, yoghurt, æg og smeltet smør ved og rør dejen sammen. Fordel dejen i 12 smurte muffinsforme og bag dem ved 175 grader C i 20-25 min. (varmluftovn). Server dem lune til salat, suppe eller som tilbehør til aftensmaden

Mon ikke også disse spinatmuffins er oplagte at pakke i en picnickurv og tage med på en udflugt ud i det grønne?! En variant kunne måske være med halverede sorte oliven, eller opskriften kan smages til med lidt mynte og et enkelt fed hvidløg. En dejlig opskrift er det i hvert fald, og Sjov for børn siger tak til Frigodan for en grøn pendant til de populære muffins.

Fra Odense Marcipan er Sjovforbørns læsere blevet fristet af en ny og ganske lækker opskrift på hjemmelavet nutella til påskebrunchen. Ren forkælelse for små og store!

Hjemmelavet chokoladepålæg – 2 glas
2 dl piskefløde
100 g ODENSE Mørk Chokolade
100 g ODENSE Nougat
75 g smør

Varm piskefløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen.
Rør finthakket chokolade i den varme fløde og dernæst nougat skåret i små tern.
Rør til det er helt smeltet og rør dernæst smørret i.
Kom den færdige chokoladepålæg på glas og opbevar den køligt – ikke i køleskabet for så bliver den for fast.
Opbevares den hjemmelavet chokoladepålæg et køligt sted, kan den holde sig mindst 1 uge.
Tip: Kan evt. tilsættes 100 g hasselnødder. Ristes først på en pande, så skallen kan gnides af og derefter hakkes nødderne.

Selv fik jeg lyst at tilsætte skallen fra en lille appelsin i det ene glas (brug et juliennejern og undgå det hvide). Sjovforbørn siger tak til Odense Marcipan, der som bekendt har mange fantastiske opskrifter på deres site: http://odense-marcipan

Skriv et svar