Anmeldelse Sommerland Syd

Anmeldelse – Sommerland Syd

‘Vi har tidligere været i Fårup Sommerland og Bonbonland og sammenlignet med Fårup, så virker stedet lidt mindre. Rutsebanen er mine børn på 10 og 13 år helt vilde med, så på det område slår den de andre parker. Der er pænt og rent alle steder. Det ville være rart, hvis forlystelserne åbnede straks parken åbnede. Vi oplevede sikkerheden som god bortset fra Amazonas træstamme, hvor en dreng slog hovedet ned i kanten forrest i vognen.’

Gitte fra Odense

‘Vi har tidligere været i Legoland, Bonbonland og Djurs Sommerland, og for større børn synes vi de andre parker er bedre. Men for vores børn på 3 og 6 år er Sommerland Syd rigtig god. Der er god plads i parken, og det er rigtig fint, at der er mange legepladser, hvor man ikke skal stå i kø. Vi har kun oplevet fin behandling fra personalet og har haft en rigtig god dag.’

Anne Badenski fra Vejle

‘Det er første gang vi er i Sommerland Syd, og mine børn på 5 og 8 år er vilde med stedet. Jeg synes det er fint, at der er mange legepladser og ikke bebandede forlystelser. Det passer godt til børnenes alder. Vi kom kl. 10 og kunne godt tænke os, at der var flere forlystelser, der åbnede straks efter kl. 10. Her er mange bænke, så man kan sidde og få et hvil, mens børnene leger’

Gitte Sørensen fra Aabenraa

‘Det er en vildt sej park, mor. Hvornår skal vi herned igen? Vi kunne allerbedst lide Afrikaland og forhindringsbanen, og gocarterne var også rigtig gode.’

Jacob og Oliver 7 år fra Århus

Midt i det danske sommervejr – med ‘byger der går og kommer’ satsede vi og kørte en tur til Sommerland Syd. Der var ikke ret mange andre der havde turet det den dag. Regnen havde stået ned fra morgenstunden, så de andre besøgende den dag havde været lige så modige som os. Det blev belønnet; Ikke en byge resten af dagen !

Sommerland Syd gør ikke det samme væsen ud af sig som f.eks. Fårup og Djurs Sommerland, og beliggendheden gør måske at mange kører en tur i Legoland, men tag ikke fejl; Sommerland Syd er en perle for hele familien og den byder på rigtig højt til loftet. Der er virkelig plads i parken, så man ikke står oveni hinanden på de rigtig travle dage.

Med sine 350.000 m2 sommerpark er Sommerland Syd lidt mindre end Fårup Sommerland og Djurs Sommerland, men til gengæld er besøgstallet også tilsvarende lavere, og i Sommerland Syd vil der selv i højsæsonen være til at komme til.

Jeg havde 2 raske drenge på næsten 8 år med på turen, og her får du vores vurdering af parken. I venstre side kan du læse anmeldelserne fra andre familier, vi mødte i parken den dag.

Forlystelser

Der er mange forskellige forlystelser i Sommerland Syd. Både for de små, de store og de voksne. Sommerland Syd byder bl.a. på en vild vild rutsjebane, Tornadoen, som med en trykpåvirkning på 5g og en topfart på 80 km/t nok skal slå benene væk under de fleste. Derudover er der Amazonas træstamme, der sender dig ned af et 13 meter højt vandfald i rasende fart. Du finder også sjove gocarts, Kaptain Klos store sørøverskib og mange andre ting til de modige.

Til de yngre børn er der rigtig mange hyggelige ture at prøve i små tog og biler rundt på rolige ture blandt H.C. Andersens eventyr og guldgravere. Der er også masser af andre forlystelser til de mindre, men det der virkelig betød noget for drengene, var de mange mange steder, hvor der var anlagt legepladser, klatretårne, små gocarts og især den store forhindringsbane, som er supersjov for alle aldre. Der var hoppepuder, trampoliner og 2 meget fine overdækkede klatetårne som vi kender dem fra de indendørs legelande.

Dertil kommer så badelandet, som byder på flere forskellige rutsjebaner og nogle skønne bassiner, hvor børn kunne klatre, rutsje og skyde med vandkanoner. For de lidt større børn og voksne var der også et stort bølgebad.

Rengøring og vedligeholdelse

Der var virkelig pænt og rent alle steder. Flere af forlystelserne har mange år på bagen og er naturligvis ved at være lidt slidte at se på. Men de fungerer. Beplantningen er ikke ligeså friseret som f.eks. Djurs Sommerland, men det var en god oplevelse at besøge parken også på det område.

Personalet i parken

Vi mødte mange smil den dag og et personale, der hyggesnakkede med børnene og var med til at gøre dagen rigtig god. Nu var vi der jo ikke ligefrem på en travl dag, men jeg håber da, at smilene er ligeså store når der er travlt.

Mad og muligheder for egen mad

Der er flere muligheder for at få en bid mad i sommerlandet, bla. et nyt pizzaria og en bistro. Men har man lyst til selv at medbringe maden, så er der rig mulighed for at sidde og spise på grillpladsen med masser af borde både med og uden tag på.

Alt i alt er Sommerland Syd en noget overset forlystelsespark, som sagtens kan udfordre både store og små en hel dag.

Mette Juhl
14. juli 2008

Skriv et svar