Anemonejagten går ind

Anemonejagten går ind

Når anemonerne bryder igennem skovbundens visne blade, er sommeren lige om hjørnet. Det er på samme tid, man aner et lysegrønt skær i skovens træer, og vi nyder, at solen har fået mere magt. I vores familie er det på denne tid en fast tradition at jagte anemoner i skoven.

Husk de nødvendige sager til at opbevare de friskplukkede blomster i, så de kan overleve hjemtransporten. Og glem heller ikke at pakke en kurv med forfriskninger til årets første skovtur.

Det er faktisk lidt af et detektivarbejde at finde anemonerne. De putter sig ofte i ly af træstammer, hvor der er trygt og godt. Og hovederne er så små, at det tit er deres karakteristisk fligede blade, man først får øje på.

Anemonerne plukkes så langt nede mod jorden som muligt og samles i små buketter. Så snart en buket er færdig, vikles stænglerne ind i en fugtet serviet, og der vikles en lille plasticpose om. De stilles forsigtigt mellem hinanden i kurven med stænglerne nedad.

En buket anemoner står i mindst 1 uge. Og hvis du nænner at give den væk, er det en sød værtindegave som forårsbebuder.

Frokost i det grønne
Medbring et tæppe med plasticunderlag eller en voksdug til at sidde på, da skovbunden stadig kan være fugtig.

Skovmadder
4 personer

8 skiver godt brød
1½ avokado
2 tsk. citronsaft
1 god spsk cremefraice
1 spsk finthakket kapers
1-2 finthakkede forårsløg
4 skiver god røget laks
Sprød salat

Mos avokadoen med citronsaft, cremefraiche, kapers og forårsløg. Krydr med salt og peber. Smør avokadocremen på brødskiverne. Læg salat og laks imellem. Pak det halve af sandwichen ind i madpapir og bind et bånd om, så bliver den nem at spise på turen.

Artiklen er et uddrag af bogen Familieliv.

I Familieliv kan du hente masser af inspiration til endnu mere kvalitetstid sammen for både børn og voksne. Ude og inde – året rundt

Se fx, hvordan du bygger et udendørs bad, syr en duftpose, laver fastelavnsinvitationer, pakker gaver ind og kokkererer i køkkenet og meget mere.

Familieliv giver inspiration til hele året: Lav en fastelavnsfest, tag på anemonejagt med picnickurv, byg et legehus, pynt op til påske, byg et udendørs bad, lav en drage, bag pandebrød i det fri, sy varme hjemmesko, lav en chokoladekalender og meget, meget mere.

Køb bogen online hos Gyldendal

Skriv et svar