Bryg den perfekte espresso, imens børnene sover

Som forældre er søvn ikke det, man få allermest af. Energiniveauet er ikke altid det højeste, og kaffe bliver ofte redningen for mange. Selvom ens børn selvfølgelig er de dejligste i hele verden, er det også dejligt, når de endelig falder i søvn, og det er med at udnytte tiden med alle ens andre gøremål, så snart der er ro fra de små. Mangler du energi og overskud i hverdagen, kommer vi her med en guide til, hvordan du brygger den perfekte espresso, imens børnene sover, så du er fuld af energi og overskud, når de vågner igen.

Hav styr på udstyret

Mange kaffeentusiaster siger, at ”man skal aldrig gå ned på udstyr”, og der er faktisk noget om snakken. Inden du kan gå i gang med at brygge den perfekte espresso, er det vigtigt, at du har anskaffet dig en espressomaskine. Vælg gerne en maskine, der kan indstilles manuelt, så får du nemmere ved at brygge den perfekte espresso. Er du i tvivl om, hvor du finder den bedste espressomaskine til en fornuftig pris, kan du besøge pricesurf.dk, der er en ny prissammenligningstjeneste, som kan vise dig en liste over de bedste espressomaskiner.

Find de bedste bønner

Selvom det er vigtigt at finde det helt rigtige udstyr, er en kop kaffe aldrig bedre end den kaffebønne, den er brygget af. Derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtig kaffebønne til din smag. Mange professionelle baristaer bruger mørkristede bønner, når de brygger espresso, så det kan du bruge som tommelfingerregel, men derudover er det meget individuelt, hvilken type af bønner man foretrækker. Mange kaffebarer bruger en velafbalanceret bønne, der hverken er for syrlig, brændt eller bitter.

De små detaljer betyder alt

Der er mange små ting, der kan spænde ben for, at espressoshottet bliver perfekt. Et espressoshot er normalt 1 ounce, hvilket svarer til 29,57 ml, så hvis din maskine brygger mere eller mindre, skal du indstille den. Kaffe brygges bedst ved 93-96 graders varme, så vær sikker på, at din maskine er varm nok, inden du bruger den. Derudover foretrækker de fleste, at vandet har kontakt med de kværnede bønner i 20-30 sekunder for at den rette mængde smagsnuancer trækkes ud af kaffen. Men prøv dig frem, og find ud af, hvad du foretrækker.

Skriv et svar