Zoopanic

Zoopanic er et super enkelt og hyggeligt familiespil for familiens yngste. Spillet er på de mindstes præmisser, og spillebrættet er da også overordentlig stort. Det udgør grundplanen over en zoologisk have, og her skal spillerne rundt og hjælpe dyrene ind i de rette bure, fordi burene uheldigvis har stået åbne i nat.
Spilleren der formår, at hjælpe flest dyr tilbage, vinder Zoopancic.

Man skiftes til at slå og flytte rundt på spilpladen. Lander man på et brunt dyrefelt ud for et bur, hvor der i forvejen er lagt et dyrekort, må spilleren tage dyrekortet op og vise det til medspillerne.
Spillerens opgave er nu at finde frem til dyrets rette bur og lukke det derind. Dyrekortet lægges i buret med billedsiden opad herefter og nu får spilleren et pokalkort som præmie for sin indsats. Spilleren med flest pokalkort når spillet er slut har vundet. Man har kun et dyr der skal vises på plads af gangen pr. spiller.
Spillets store force er enkeltheden når man først har fået det prøvet et par gange. Spillereglerne kunne være formuleret en tand mere præcist og tydeligt. Især børn børnehaven vil knuselske. Terningen i spillet er kæmpe stor og nem at overskue for de mindste, der med lethed kan tælle prikkerne. Brikkerne i spillet er gode at holde ved. Og ideen om, at få pokaler går rent ind hos spillets målgruppe! Rent pædagogisk er besøget i en zoologisk have og mødet med forskellige dyr, der skal på plads i deres rette bure, en god ide. I kan tale om dyrene og hvor de kommer fra.

Barnet opfordres til at tænke strategisk og regne ud, hvilke rute på spillebrættet der er den hurtigste vej til et bestemt bur. Zoopanic byder på et godt flow med dens jagt rundt på brættet efter de rette bure til de respektive dyr. Kort sagt et helstøbt spil for de mindste!

Læs mere

Skriv et svar