Ticket to ride: Days of wonder

Det er svært at få armene ned af lutter begejstring efter mødet med det legendariske brætspil ‘Ticket to Ride’.
Det populære spil findes efterhånden i et hav af versioner, men fælles for alle er, at spillerne skal bygge togstrækninger på tværs af et givent landområde. Sjov for børn har testet ”Ticket to ride: days of wonder”, hvor opgaven gik ud på at få rejst flest togstrækninger i USA.

Det store bræt, der holdt i den gammeldags stil, forestiller Nordamerika gennemkrydset med en række jernbaneruter. Spiloplægget er, at fem studerende i kølvandet på Foggs rejse jorden rundt 80 dage har sat sig for at udfordre hinanden i at tilbagelægge flest jernbanestrækninger på kun 7 dage.
Som spiller skal man i fodsporene på selveste Phileas Fogg og prøve, at forbinde byer med jernbaner på den mest taktiske måde. Her handler det nemlig også om, at gøre det svært for de andre at indsætte toge. Brættets kant fungerer som pointtavle, spiller har en pointmarkør, der følger med rundt.

På brættet har de forskellige jernbanestrækninger en bestemt farve og et vilkårligt antal. Nu er det spillerens opgave at forbinde de forskellige byer. Spilleren får fire togkort, der fungerer som farvekode for togvognene. Togkortene kan altså veksles til indsættelse af togvogne dér, hvor farven og antallet passer på strækningen på brættet. Derpå får spilleren tre rutekort og kan vælge destination og rute herudfra. Man bestemmer selv antal, men det er hemmeligt for de andre spillere af taktiske årsager.
Der er mange finesser, der gør spillet ekstra spændende og udfordrende. Ved hver runde har spilleren flere handlemuligheder – og det giver en god dynamik i spillet. Der gives bonuspoint for fuldførte ruter og omvendt. Der er 10 ekstra point til den allerlængste rute, så her er noget at spille om!

Spillet er lækkert udført med et super flot bræt især, men desværre med togvogne af plastik. Kortene er holdt i tilsvarende retro stil som brættet.

Vi blev hurtig bidt af fortællingen, selve spillet og oplevede en fin jævnbyrdighed på tværs af aldre undervejs i dysten. Større børn kan sagtens gennemskue det taktiske element, der indbyder til grundige overvejelser, og hele familien vil nyde det flow der er, når der dystes i at få togene køreklar. Her er kort og godt fuld damp fra ende til anden og ”Ticket to Ride: days of wonder ” er på alle måder en vellykket spiloplevelse t/r.

Læs mere

Skriv et svar