Lille Nørd: Hvor godt kender du dyrene?

Med afsæt i tv-programmet Lille Nørd fra DR Ramasjang har DR og Upcomming Minds udviklet et spil til de mindste.

Spillet minder lidt om et avanceret form billedlotteri og huskespil, men er helt sit eget!

Hver spiller får en samleplade hvorpå der er afbilledet de samme fem kropsdele på et levende væsen: hoved, ben, pels/hår, hale/bagdel og øjet. Der er 72 dyrebrikker hvorpå der er fotograferet flere forskellige dyr, man kan samle. På forsiden ses dyret i helfigur og hvilket dyr det drejer sig om, mens der på bagsiden gemmer sig udsnit af dyret svarende til netop hoved, ben, pels/hår, hale/bagdel og øjet. Med afsæt i det første dyrehoved, man trækker i bunken er barnets opgave følgelig at samle sine egne brikker og lægge dem på de rigtige rubrikker på spillepladen.
Som en fin detalje er Lille Nørd delt op i to versioner for henholdsvis ”de mindste” og ”de største”. For at hjælpe de mindste sorteres brikkerne i bunken i kategori-orden på bordet, så det er nemmere at finde den korrekte brik.

De større børn derimod skal som i det klassiske Memo (huskespil) trække fra en blandet bunke, hvorved de skal holde styr på meget mere.
Det gælder selvfølgelig om først at samle et helt dyrt. Spillet giver barnet god mulighed for at lære de forskellige dyr langt bedre at kende og fordybe sig i, hvordan dyrene ser ud. Det er på den ene side simpelt, men uhyre sjovt og charmerende at spille Lille Nørd! Når spilleren har samlet et helt dyr skal vedkommende desuden enten sige som dyret, eller bevæge sig lige som det. Det er prikken over i´et for de mindste børn, der finder det uhyre morsomt at imitere netop ”deres” dyr, som de har samlet og lært at kende gennem spillet!

Lille Nørd er et enkelt men genialt udtænkt spil for de mindste, der forener læring og leg på en alle tiders fin måde. At man samtidig giver spillet forlænget levetid ved, at præsentere to niveauer er rigtig fint tænkt.

Læs mere

Skriv et svar