Hit the hat

Det handler om at være hurtig på aftrækkeren – hattesmækkerne – i spillet Hit the Hat!
Spillet er blevet kåret til ‘Årets Børnespil’ 2011 i Danmark, og modtog lignende udmærkelser i vores nabolande.

Hit the Hat, – eller bare Hit med hatten– for nemheds skyld, er et super sjovt iagttagelsesspil, der spiller på alle sanser. Se og slå til! De tre store grønne terninger fortæller hvilke form, kantfarve og mønster hatten skal have. Nu er det spillerens opgave lynhurtigt at omsætte disse informationer til hvilken hat, der mon matcher alle oplysningerne og slå på denne hat med sin hattesmækker. Når hatten i en ruf er løftet ned fra bordet med hattesmækkeren der har en sugekop, får spilleren en brik. Den spiller, der har fået seks brikker først har vundet spillet. Dermed er Hit the Hat et hurtigt spil, ikke bare når der spilles en omgang, men også samlet set. Det gør det populært og attraktivt for hele familien at samles om, når der er brug for en omgang fælles sjov og latter!

Hit the hat er udfordrende og udviklende for barnet. Udover at bruge sin iagttagelsesevne skal spilleren nemlig også selv skal træffe en hurtig beslutning og reagere: slå på aftrækkeren i form af hattesmækkeren. Spilleren skal koncentrere sig for at overskue de mange forskellige formede og farvede hatte.
Med konkurrenceelementet som den bærende kraft, får spillet masser af dynamik og drive. Det er kort sagt både herligt og humoristisk!

Læs mere

Skriv et svar