Go Nutz

Børnespillet Go Nutz har tydelige reminiscenser fra tegnefilmene ”Alvin og de frække jordegern”.

Brætspillet byder på dog ikke på jordegern, men på fire charmerende egern der bor i skoven – selve brætspilspladen. Nu skal deltagerne hjælpe hver sit egern med at samle nødder og den der er hurtigst til at samle nødder bliver vinder.
Men i Go Nutz er der mere på spil. Ideen med spillet er nemlig at børnene skal opleve brætspillets karakteristika: taktik. Her i sin blide form.
Ræven og koglekortene er den lille finesse, der giver spillet ekstra spænding og som introducerer barnet i at gøre sig små, enkle taktiske overvejelser. Med ræven kan man nemlig spærre vejen for andre spillere. Samtidig får hver spiller to såkaldte koglekort ved spillets start og kan opnå flere ved at lande på felterne med en kogle. Koglekortene er en slags jokere; der er seks versioner – der fx giver ret til et ekstra slag, at bytte plads på spilbrættet, at flytte ræven eller flytte syv ekstra slag.

Spillereglerne forklares grundigt og enkelt i det medfølgende hæfte, der også indeholder en opsummering af reglerne i form af en såkaldt quickguide, der er god at vende tilbage til når spillets frekventeres efter en mindre pause. Mange andre spilproducenter kunne med fordel lave sådanne quikguides!

Spillet kræver et par gennemspilninger før familien helt har tjek på regler og taktik. Navnlig koglekortenes muligheder skal man lige blive dus med, men så stiger spilleglæden bare. Det er nemlig herligt at tage på nøddejagt i skovbunden med sin familie og spillet Go Nutz. Så sjovt og spændende, at vi bare siger følg trop!

Læs mere

Skriv et svar