Blokus

Ganske enkelt eminent. Sådan var dommen fra Sjov for børns medtester på 12 år, da vi kastede os ud i et spil Blokus. Blokus er et klassisk og – med rette – populært brætspil for hele familien.
Trods lidt besvær med at komme i gang, da vi manglede spilleregler på dansk eller i det mindste engelsk fik vi hurtigt knækket koden. Blokus er nemlig ligetil!

Det er et taktisk spil, der går ud på at lukke sin modstander inde vha. nogle farvede brikker på en stor kvadratisk plade der er delt op i små felter.
Ved spillets start får hver spiller en bestemt farve plus 21 brikker i forskellige former. Hver af disse har forskellige antal felter. Nu lægger man på skift brikker på brættet med start fra sit hjørne og hver ny brik skal blot røre hinanden langs kanterne, men må ikke lægge helt tæt. Nu skal hver spiller få så mange af sine egne brikker ned på brættet og ikke mindst få blokeret for modstanderen, så denne brænder inde med sine brikker!

Blokus er et fantastisk morsomt, lærerigt og inspirerende spil. Det kræver taktik og snilde at få blokeret for modstanderen og samtidige sørger for at udvide ens eget territorium, så man ikke bliver afskåret muligheden for at lægge flere brikker. Vinderen er den spiller, der først har lagt alle sine brikker eller den spiller som har færrest kvadrater tilbage som ikke kan lægges.

Spillet er super sjovt, fordi det tillader at man er en rigtig drillepind og smadder irriterende – for en stund. Kort sagt et herligt spil for børn og voksne fra cirka 6 år og op. Det kan spilles på ganske kort tid, og er dermed også et herligt frikvarter fra tv og andre ting. Men mon ikke det frister til mere end én omgang?!

Læs mere

Skriv et svar