Wolfang – opfinder af 1. rang

Frederik Brinth Christiansen har forfattet børnebogen ”Wolfang – opfinder af 1. rang”.
Den fortæller om drengen Wolfgang, der er en vaskeægte opfinder. Wolfang har besluttet, at han vil opfinde en ven. Han kaster sig over arbejdet og konstruerer en slags robot – en ven – der fx kan bøvse.
Undervejs i fortællingen møder Wolfang imidlertid en dreng, der bor på samme vej. De to leger sammen og har det rart.

Fortællingen indeholder nogle fine elementer og lover godt. Det er altid positivt, at lade børn blive inspireret til at udfolde sig kreativt og lege Storm P. Men forfatteren misser muligheden for at fremhæve venskabet mellem de to drenge frem for konstruktionen af en kunstig ven. Det er ærgerligt.

Bogens slutning er uforløst, og historien virker desværre ikke helstøbt. Samtidig virker det som om, Frederik Brinth Christiansen ikke formulerer sig tilstrækkeligt klart og tydeligt.

Rasmus Palmelund Kviesgaard har skabt nogle sprudlende, farverige og livlige illustrationer med mange detaljer. Der er da også nogle gode takter undervejs i fortællingen om den kreative og opfindsomme Wolfang, men når alt kommer til alt, er bogen ikke den fine anprisning af venskabet og skaberglæden, som den gerne ville være.

Køb Wolfang – opfinder af 1. rang online

Skriv et svar