Vildheks 4: Blodsungen

Lene Kaaberbøls fantastiske pigefantasty har nu nået fjerde bind. Clara har overtalt sin mor til at fejre hendes 13 års fødselsdag, ude hos Moster Isa der er en heks – vildheks. Men fødselsdagen er ikke en helt almindelig en af slagsen. Om natten vil Clara opleve sin trettenårsnat og siden kunne blive vildheks, men kun hvis hun klare et særligt ritual. Claras mor siger selvfølgelig nej og gør alt for at forhindre trettenårsnat. Men Clara får alligevel sin trettenårsnat. Og endda med en meget speciel og svær opgave. Hun får med held og snilde løst opgaven, men efter at hun er blevet en voksen vildheks bliver hendes far, venner og hun selv bidt af farlige igler. Og det er nogle specielle igler. De opsøger hjælp hos igleheksen Ilja. Ilja vil imidlertid skade Clara. Derfor slår Ilja sig sammen med Bravita Blodsunge, der har været fængslet i 400 år og nu er hævntørstig! Vil Bravita Blodsunge og Ilja lykkes med at udslette Clara

Forfatteren Lene Kaaberbøl har skruet helt op for dramatikken, i bind fire – Blodsungen – i serien Vildheks, om pigen Clara og hendes kammarat Oscar samt den talende kat Kat og den unge vildhekseveninde Shanaia. Min medanmelder på 11 år er fast læser af serien og pointerede, at ”Lene Kaaberbøl er brænd god til at skrive fantasy. Hun formår at gøre bogen spændene ned til sidste lille detalje. Jeg glæder mig allerede til at den næste bog i serien kommer!” Bedre ord får serien vel næppe med på vejen.

Blodsungen er som de foregående fortællinger om pigen Clara skrevet med høj intensitet, masser af drama, ting hovedpersonen må opklare og ikke mindst mørke og uhygge – om end knap så meget som i forrige bind. Det er ikke en serie for de sarte sjæle, men omvendt en bog der viser, at dansk fantasy har endog megen høj klasse! I bind nr. fire løftes sløret endelig for Claras mors egen fortid i vildverden, og mon ikke det var ventet med spænding.

Bogens slutningen er om noget intens og uhyggelig. Her bliver læseren virkelig udfordret og må se til mens Clara og hendes venner desperat kæmper en nådesløs kamp. Hvor er det dramatisk og brandgodt skrevet! Bind nummer fem imødeses allerede med spændt forventning! Lene Kaaberbøl har nemlig gjort det igen: skabt en bog der fænger fra side ét.

Vildheks er en ægte farefuld-feel-good-fantasty-story for tweens med hang til spænding, dyr og gode bøger! Glæd jer til herlig pigefantasy om at turde og tro på sig selv især. Vildhekseverden er en art dannelsesrejse for Clara, der igennem de mange udfordringer og prøvelser må finde sig selv, lære om andre mennesker, tillid og venskab. Drenge må bestemt også gerne læse med, men det kræver mod og nerver af stål.
En flot, velskreven serie der på det allervarmeste kan anbefales!

Køb Vildheks 4: Blodsungen online

Skriv et svar