Pia Linda og mor leger

Nok engang tager forfatteren Andreas Bræstrup Kirstein afsæt i den genkendelige hverdagssituation i fortællingen om børnehavebarnet Pia Linda og hendes mor.

”Pia Linda og Mor leger” er historien om den dag, hvor kammeraterne ikke har tid til at lege med Pia Linda, og hvor mor i stedet leger med Pia Linda.
Mor leger sjældent med Pia Linda, så det er rart at opleve. Der er bare lige det ved det, at mor sætter rammerne og reglerne. Snart bliver legen mors leg! Mor snupper de farvestrålende perler, ligesom hun både tager Barbie og Barbie-manden, mens Pia Linda må nøjes med at være hunden. Faktisk kan mor godt lide at lege, og til slut bliver hun da også helt træt. Så må Pia Linda rydde op og putte mor!

Den tankevækkende fortælling om hvordan den voksne let fylder for meget, er velskreven og serveret med lune. Rasmus Bregnhøi står for de lette, levende og finurlige tegninger, der understøtter historien på bedste vis.

Både børn og voksne vil kunne nikke genkendende til oplevelsen af, at den voksne i sin iver for at gøre tingene godt, kommer til at involvere sig for meget og fylde så meget, at barnet skuffet må se til. Det er rammende og rigtigt – og alligevel sjovt!

Andreas Bræstrup Kirsteins historie om Pia Linda er ikke mindst et opråb til den voksne læser om, at lade børnene være børn og selv træde tilbage så legen – og fantasien – kan få frit spil. Vi må ikke forfalde til at pådutte børnene bestemte ideer om den gode leg, eller helt overtage den når vi involverer os. Om den lille læser kan smile og le af Pia Lindas mor må komme an på en prøve. Men mon dog ikke?!

Køb Pia Linda og mor leger online

Skriv et svar