Nitro og myten om julemanden: en julehistorie i 24 afsnit

Julekalenderhistorien om Nitro og hans søde veninde Nirana er en dejlig og fornøjelig fortælling, der egner sig perfekt til børnefamilien. I kan både bruge den som kalnderbog i hele december men også som almindelig oplæsningsbog i julen da bogens fortælling ikke følger kalenderen slavisk og således også starter et stykke inde i december. På den måde er fortællingen alletiders til familier der gerne vil have en bog, der kan læses både som julekalender men også som almindelig (jule-)oplæsningsbog, når tiden er til det.

I bogen møder vi nissen Nitro, der ikke er som alle de andre nissebørn. Nitros familie er racerslædekører – men ikke Nitro. Han er selvfølgelig noget helt for sig selv! Til hverdag går han i skole sammen med sin bedste ven pigen Nirana. I skolen er han dygtig til at opfinde nyt legetøj, men ellers går det knap så godt i de forskellige fag.
Desværre kan Nitro ikke tåle alt det, der har med julen at gøre. Nitro kan slet ikke kende forskel på farverne rød og grøn. Han er tilmed allergisk over for gran og sne, og så får han kvalme af lugten af risengrød! Nitro skal flytte op på loftet. Sammen med Nirana finder han en gammel dagbog der er skrevet af Nitros tipoldefar. Dagbogen indeholder en port til menneskenes verden og de to drager af sted på eventyr. Her møder de Sille og Thomas – to menneskebørn. De oplever også hvordan julemanden er gjort til en legende.

Hver kapitel er blot på 3-4 sider og det er en rigtig fin højtlæsningsbog for børn der går i børnehave eller for børn i indskolingen. Børnene vil nyde de dejlige illustrationer af Anja Grams og den klassiske fortælling om hjælpsomme nisser, juemanden og ideen om, at de søde nisser gemmer sig i en parallelverden. Med racerslædekørende nisser og legetøjskyndige nisser er der lagt op til masser af morskab! Forfatteren Nina Askov krydre fortællingen med magi og nisseløjser på bedste vis, og serverer en herlig julekalenderfortælling der varmt kan anbefales!

Køb Nitro og myten om julemanden: en julehistorie i 24 afsnit online

Skriv et svar