Mus og konger på Kronborg

Med sit imponerende format på 48 X 22 cm, er papbogen ”Mus og konger på Kronborg” i sig selv en fristelse, der er svær at modstå.

Sussi Bech har, i samarbejde med Frank Madsen, skabt intet mindre end en uimodståelig rejse tilbage i tiden for de mindste.
Som titlen antyder, er det Kronborg der er omdrejningspunktet for fortællingen i papbogen her.
Vi følger dels Musekongerne og deres historie under gulvbrædderne og dels de kendte historiske kongelige skikkelser, der slog deres folder i og omkring Øresund.

”Mus og konger på Kronborg” spoler tiden tilbage til Erik af Pommerns første borg på stedet og fortæller siden, hvordan skiftende konger holdt til på Kronborg fordi de kræve sundtold af de mange skibe, der sejlede forbi med kostbarheder fra fjerne lande.

Historien om kongernes Kronborg skildres på fornem vis gennem ord og ikke mindst tegninger, der viser de små læsere, hvordan et af flotteste kongeslotte nogensinde tog sig ud.
Fortællingen om musekongerne er uden tvivl tænkt som en hjælp til at formidle det historiske stof, men hvorvidt de mindste rent faktisk vil opleve det sådan, vil jeg lade være stå hen i det uvisse.

Med ”Mus og konger på Kronborg” får familiens mindste en perle af en solid papbog, der byder på imponerende illustrationer. Sussi Bech og Frank Madsen formår fuldt ud at give en stemning af storladenhed i hoffet med farverige kjoler og på den anden side krig med Svensken. Her er massevis at kigge på og tale om!

Qua bogens konkrete fortælling om det stykke danmarkshistorie har den lang holdbarhed til glæde for små og store. Det er en fryd for øjet og en kilde til mange gode snakke om gamle dage!

Køb Mus og konger på Kronborg online

Skriv et svar