Min eventyrlige tællebog

Forlaget GLOBE har netop lanceret en serie af små pegebøger med H. C. Andersens dejlige eventyr, der formidles på enkel vis.

Serien af små pegebøger tæller også ”Min eventyrlige tællebog” der, som navnet antyder, ikke indeholder et eventyr, men derimod bruger et udpluk af H. C. Andersens kendte eventyr til at formidle tallene på.

Bogen kan bedst karakteriseres som en pege- og samtalebog. Det er nemlig meningen, at barnet og den voksne bruger bogens illustrationer og nøgleord som råstof til selv at danne en lille samtale ud fra. I dette tilfælde er det tallene. Vi starter med en illustration af den lille havfrue, og så forstætter det derud af. Der er både tegning og tekst, men også en lille note nederst der henviser til det pågældende eventyr, hvorfra illustrationen og begrebet er hentet.

Jeg forestiller mig især at bogen gør lykke, når man sammen har læst et bredt udpluk af eventyr-pegebøgerne. På den måde bliver det nemmere at få en lille snak i gang og sige til barnet ”kan du huske dengang prinsessen var så øm i kroppen? ….”.

”Min eventyrlige tællebog” er et fint lille materiale, der giver anledning til at samtale og dels øve talfærdighederne, men også begrebsfærdigheder.
Konceptet forudsætter, at den voksne engagerer sig, og aktivt søger at udbytte de muligheder der ligger i formen. Men gør man selv det, er det et særdeles godt værktøj.

Køb Min eventyrlige tællebog online

Skriv et svar