Linse og Gordon: sommer, hemmeligheder og en gl. guitar

”Tsatsiki”´s forfatter er på banen igen med bd. nummer to i serien om Linse og Gordon. Den svenske Moni Nilsson (f. 1955), tidligere Moni Nilsson Brannström, er en udpræget mester i at formidle humoristisk.

I ”Linse og Gordon: sommer, hemmeligheder og en gl. guitar” får den unge læser da også lov, at røre lattermusklerne, når Linse og Gordon bevæger sig ud på eventyr. De to har sat sig for at finde Linses farfar efter, at Gordons projekt med langtidskysning er ved at ende galt. Forældrene tror, de to tager på camping. Men som altid sker der vilde ting og sager. På vejen til byen støder de ind i et berømt band – 4U – der tager dem under deres vinger. Det bliver en ganske usædvanlig og morsom rejse, de to må igennem, før de til sidst møder farfaren. Linse kan nu få den længe ventede beretning om farens fortid. Hun selv må gøre sig tanker om kærligheden, da hun har flere bejlere.

”Linse og Gordon: sommer, hemmeligheder og en gl. guitar” er en super sjov bog til bog til de større børn på mellemtrinet. Moni Nilsson har skrevet en underfundig, sjov og rammende historie, om det at stå på tærskelen mellem barndom og ungdom – og finde sine rødder. Skrivestilen er enkel og dog original. Forfatteren skildrer tilværelsen set med Linses øjne i en humoristiske stil og med en udpræget ligefremhed. I bogen sørger Linse for at fortælle os sine meninger ærligt, kækt og rapt.

Linses liv ligner i grunden mange andre pigeliv på tolv et halvt år. Linses far og mor er flyttet fra hinanden, og Linse må forsøge at være et lykkeligt skilsmissebarn. I ”Linse og Gordon: sommer, hemmeligheder og en gl. guitar” skruer forfatteren op for det sjove og ned for det realistiske. Bogen er så afgjort i den lette genre, men på alle måder et dejligt bekendtskab.

Forfatteren underspiller og ironisere her og der, men på en fin og fængende måde som læseren hurtigt fanger. På overfladen er bogen let, glad og pjattet. Alligevel er det tydeligt, at Linse er en eftertænksom pige, der fx gør sig mange tanker om skilsmisse, sin små deprimerede far, familierelationer, voksnes ansvar, den første kærlighed og accept af hinanden.
Sagt på en anden måde, formår Moni Nilsson at få os til at grine, smile og reflektere på én gang. Derfor høster andet bind om Linse og Gordon også stort bifald herfra!

Køb Linse og Gordon: sommer, hemmeligheder og en gl. guitar online

Skriv et svar