Himlen ved mine fødder

Sorgen er intens, da den 17-årige pige Lennie står tilbage efter sin storesøsters død. Den to år ældre søster, Bailey, og Lennie var tæt knyttede. De delte værelse og var soulmates.

Alligevel overraskes Lennie på mange måder, da hun opdager sider af søsterens liv, hun ikke var bekendt med. Samtidig dukker Toby, Baileys tidligere kæreste op, og de to trøster hinanden. Til hendes egen forskrækkelse udvikler det sig til mere end det, og pludselig kompliceres tingene gevaldigt.
Lennie er knust af sorg og føler en enorm skyldfølelse, fordi hun og Toby er tiltrukket af hinanden. Men kærligheden viser sig også i skikkelse af den ny fyr Joe på skolens musikhold.

Midt i sin smerte og sorg efter dødsfaldet må Lennie forholde sig til sine egne behov og ønsker. Det bliver en lang, sej kamp. ”Himlen ved mine fødder” handler om at finde sig selv igen, efter et dødsfald, og turde møde livet på ny.
I Lennies tilfælde indebærer det b.la., at hun skal forholde sig til nogle ukendte sider af søsterens liv for at komme videre. Men mest af alt skal hun se sig selv i øjnene og finde ud af, hvad der er rigtigt for hende.

Forfatteren Jandy Nelson har skrevet en medrivende og hjerteskærende roman, der på glimrende vis skildrer det kaos, som sorg fører med sig.
Der er noget ”typisk amerikansk” over hele scenen og miljøet, men bogen er alligevel let at tage til sig. Det er forfriskende at hovedpersonen gør noget, der ikke er ”efter bogen”, da hun forelsker sig i sin afdøde søsters kæreste.
Lennies dilemma skildres troværdigt, og læseren føler med hende, både når den dårlige samvittighed fylder og forelskelsen rumsterer.
”Himlen ved mine fødder” er en gribende teenagerbog med mange facetter. En dejlig bog om vilje og mod til at leve videre som efterladt.

Køb Himlen ved mine fødder online

Skriv et svar