Gilgamesh

Beretningen om Gilgamesh bygger på den klassiske fortælling om det berømte Gilgamesh-epos ,der også anses for at være verdens første litterære storværk.

I John Rydahls fascinerende genfortælling af historien om kong Gilgamesh fra Mesopotamien ,er der mange detaljer med skønt fortællingen udmærker sig ved at være letlæselige og særdeles fin til begynderlæsere , der søger tekster med mere tyngde.

Myten om Gilgamesh er ledsaget af enkle men kraftfulde sort/hvide illustrationer, der passer perfekt til sagnet om verdens første konge – Gilgamesh – der som bekendt var søn af en halvgud og en gudinde. Gilgamesh var en mester udi krigsførelse ,men pressede sine folk så hårdt at de døde af udmattelse. Guderne besluttede derfor at give Gilgamesh en lærestreg!

Det er der kommet en vanvittig spændende og kulørt historie ud af. Et blændende eksempel på, hvordan gode myter kan gribe læseren, så bøger som denne læses i ét hug. Skønt der er meget at holde styr på er denne letlæsningsbog et vellykket stykke litteratur for de unge læsere med hang til spænding og indhold – her er både noget til piger og drenge. En flot og fascinerende fortælling.

Køb Gilgamesh online

Skriv et svar