Fru Strubinskis hatte

Det østrigske team bestående af børnebogsforfatter Heinz Janisch og illustrator Helga Bansch står bag billedbogen ”Fru Strubinskis hatte”. Og hvilken smuk børnebog vi her får præsenteret!

”Fru Strubinskis hatte” handler om hattemagerinden fru Strunbinski og hendes barnebarn Mira. I fru Strubinskis hattemagerbutik kan kunderne finde hatte til enhver lejlighed og enhver personlighed. Her er ikke bare små, store, runde, firkantede, bløde og hårde hatte – nej, Fru Strubinski kan mere end det. Hun sælger hatte, der passer til personen og dennes humør. Der er en hat, til den forelskede. En anden hat til den rastløse, og atter en anden hat en til den glade person. I Fru Strubinskis butik findes en hat til enhver personlighed! Barnebarnet Mira hjælper til med at finde den helt rette hat til kunderne. Til børnene er der naturligvis også særlige hatte. Mira og hendes bedstemor hygger sig. Det gør de gerne med håret flyvende i det fri på en gåtur, så de får det helt rette hattehår!

Fortællingen om ”Fru Strubinskis hatte” er både en umanerlig smuk visuel oplevelse skabt af Helga Bansch og en smuk historie om, at alle mennesker er unikke i Fru Strubinskis hattemageri.

Der er noget poetisk og forførende ved en fortælling, der på den måde hylder fantasien og vores forskelligheder. Man kan ikke andet end at nyde hvert et opslag i den skønne billedbog og værdsætte beretningen om Fru Struninski, der med hjertet – og øjet – på rette sted evner at se mulighederne i hver enkelt kunde og person.
Illustrationerne er i sig selv en opdagelsesrejse fyldt med detaljer og magi; Helga Bansch benytter sig b.la af collage og stregtegning.

Glæd jer til en flot og ikke mindst charmerende billedbog, der emmer af varme og hygge. Det er en skøn udgivelse for små såvel som store (op-)læsere!

Køb Fru Strubinskis hatte online

Skriv et svar