Frantz bliver helt stille

Det er et eminent makkerpar, der står bag den lille letlæsningsbog fra Carlsens Stribende ”Frantz bliver helt stille”. Forfatter Katrine Marie Guldager og illustrator Rasmus Bregnhøi, har sammen forfattet et par bøger om drengen Frantz, der bor ude på landet sammen med sin far på en gård.

Bogen henvender sig især til drenge, og er en af den slags geniale små guldklumper, der sige kan så meget på så enkelt. Gennem få ord og en banal streg inviteres vi ind i Frantz’ stille univers, der ikke altid er særlig morsomt.
Frantz hører til de tykke drenge, der elsker bacon. Normalt gør maden Frantz glad. Men ikke i dag! Frantz er nemlig ked af det. Og så er scenen sat.
Frantz er trist og ved ikke hvorfor. Han savner sin mor, der bor i himmelen. De to taler sammen via et usynligt telefonrør. Men gennem sin kammerat Karl får Frantz øjnene op for, at det måske ikke altid er garanti for lykke at have en mor.

Måske er moralen om ”at der er altid nogen, der har det værre end en selv” ikke i sig selv så fantastisk og brugbar. Men det er tanken om, at bevare mindet om sin mor og at man kan støtte dem, der har det svært.

”Frantz bliver helt stille” er en vedkommende og fin lille bog, om at gøre sig tunge tanker indimellem, men om at finde håb og mod igen. Flot!

Køb Frantz bliver helt stille online

Skriv et svar