Flere historier om frøken Ignora i vandtårnet

Endnu fem skønne, poetiske og kloge fortællinger om den lille frøken Ignora i vandtårnet er klar fra forfatteren Katrine Marie Gulager. Charlotte Pardi har sørget for de enkle og smukke illustrationer, der binder historierne sammen på fornemmeste vis.

Frøken Ignora er med tiden blevet en ny-klassiker, som de allerfleste børn kender. Hun har været på banen i nogle år, og det er blevet til 20 fortællinger om pigen Ignora og hendes oplevelser i vandtårnet. Her bor Ignora alene ,fordi hendes far er død og moren er rejst. Heldigvis er hun omgivet af de skønneste venner.
Frøken Ignora er på mange måder en lille filosof og en pragtfuld børneambassadør med sin sans for at sætte store tematikker om livet på dagsordnen. Det gør hun klogt og også morsomt i de dejlige fortællinger, hvor vi får indblik i hendes drømme, tanker og følelser om alt mellem himmel og jord – og på godt og ondt vel at mærke.

I første fortælling ”Frøken Ignora får besøg af sin mor” er de store følelser så flot formuleret: ”Da Ignoras far døde, blev Ignoras mor meget svimmel. Så svimmel at hun for vild i verden. Hun blev simpelthen væk. Men nu er hun kommet tilbage” ….. ”Du må undskylde, at jeg forsvandt”. På denne måde formår Guldager at formidle børns sorg og smerte over forældrenes mentale fravær, når de helliger sig deres egne problemer – og glemmer deres børn.
Det er mesterligt formidlet og også aldeles glimrende skildret af Charlotte Pardi, der lader Ignora stå alene på en mørk planet og råbe ud i intetheden efter sin mor.

Sådan formår makkerparet Guldager og Pardi gang på gang, at servere den ene smukke, morsomme eller eftertænksomme historie i bogen her om Frk. Ignora. Vi kommer vidt omkring i emnerne, og ikke alle er lige ”tunge”. Eksempelvis har vi historien om Frk. Ignora der vinder i Lotto, men erkender at lykken ikke er gods eller guld. Jo, Frk. Ignora er livskloge fortællinger formidlet i børnehøjde, når det er bedst!

Kendetegnende for formidlingen er, at Guldager og Pardi begge benytter sig af barnets egen umiddelbarhed når de skal formidle vanskelige emner. Det går som en leg! Virkemidlerne er få, enkle ord. Man mærker barnets oprigtighed og insisteren, men også evnen til at sige tingene uden svøb.

Bøgerne om Ignora er elsket at dansklærer og bibliotekarer udover det ganske land. De er fortrinlige til børn der lige har lært at læse, og som fortjener fortællinger med reelt indhold. Mange vil også nyde at bruge bøgerne til oplæsning.

Katrine Guldager og Charlotte Prudi fortjener en stor cadeau for de dejlige billedrige fortællinger om Frk. Ignora. Hver og en fortælling er skrevet med dyb indføling og største menneskekundskab. Det er prisværdigt, når børn får lov at møde og spejle sig i en karakter, der indeholder så mange facetter – og ikke kun er et artigt barn. Frk. Ignora har det hele og meget mere.

Køb Flere historier om frøken Ignora i vandtårnet online

Skriv et svar