Fie og Fabian: Fabian er vred

Serien ”Fie og Fabian” sætter fokus på børn og sorg. Det svære emne formidles og italesættes i børnehøjde af forfatteren Line Bundgård i små billedbøger.

Line Bundgård har en baggrund som psykoterapeut og har selv mistet sin ægtefælle. Søren Thomas har illustreret de små vedkommende bøger.

”Fabian er vred” handler om den vrede, der følger med i kølvandet på sorg. Musedrengen Fabian har mistet sin far. Derfor er han meget ked af det og reagerer med vrede. Det går ud over de andre mus i skolen. Men heldigvis har Fabian og hans søster Fie en mor, der forstår at tale om det svære. Fabians mor sætter også ord på sin egen sorg og vrede. På den måde hjælper mor Fabian med at tackle det, der gør ondt.

Bogen ”Fabian er vred” er en lille og lettilgængelig bog om at anderkende de svære følelser. Det er en bog om at acceptere sin vrede og forstå hvad, der ligger bag. Som psykoterapeut skildrer Line Bundgård her hvordan, man som voksen kan møde det sorgplagede barn, vise omsorg og ikke mindst hjælpe barnet til at rumme de vanskelige følelser, der også følger med tabet.

Bagerst i bogen giver Line Bundgård nogle ekstra ideer til spørgsmål den voksne kan stille barnet, der er i sorg.
”Fabian er vred” hjælper med at italesætte følelser og sorg, selvom man er lille.
Det er en vigtig, vedkommende og veludført bog, der fortjener stor ros. Den vil ikke kun være til gavn for børn i sorg. Andre børn vil via bogen opnå større forståelse for det, kammerater i sorg kæmper med. Bogen har dermed bred appel og et yderst vigtigt ærinde.

Køb Fie og Fabian: Fabian er vred online

Skriv et svar