Fadul og hele fadæsen

Den eventyrlige bog om børnene Fadul og Lamia der bor i det gamle Damaskus og drager afsted på et flyvende tæppe genudsendes nu på forlaget Carlsen. Bogen er revideret af forfattren Iselin Hermann og nyillustreret med få men fine tegninger af Peter Bay Alexandersen.

I bogen møder vi de to rige købmandsbørn Fadul og Lamia der finder ud af, at deres far købmand Abu Fadul bliver snydt i en diamanthandel hvor stenene viser sig at være falske! Derfor drager de to børn afsted ud for at bekæmpe Balder Brag og hans folk, som truer deres familie men også andre folk i Damaskus.
Fadul og Lamia ved nemlig at Balder Brag og hans grimme venner kræver beskyttelsespenge af folk i Damaskus. De er med andre ord rigtig onde. Nu drager Fadul og Lamia til Hermonbjerget hvor Balder Brag gemmer sig. Og det endda på et flyvende tæppe. Men Balder Brag er ikke så let at fange som de to børn håbede og pludselig er de selv i kløerne på Balder og broeren Frygtløse Fritte. Hvad der mere sker skal ikke afsløres her.

Bogen byder på massevis af drama og spænding i bedste Tusind og en nat – stil. Vi er det gamle Orienten med vandpiber, spåkoner, kameler, bjørne, markedspladser, guldmønter, byporte, slangetæmmer osv.

“Fadul og hele fadæsen” er en meget ordrig bog. Iselin Herman formulerer sig – bevidst – særdeles detaljeret og skriver med ganske meget direkte tale. Alligevel er der lange passager, hvor fortælleren beretter i et næsten knudret sprog med mange indskudte sætninger og flere ord end nødvendigt er. I lidt mindre grad ville Iselin Hermans fine evne for at lege med gamle ord og begreber være et kæmpe stort plus, men her er det så omfattende at handlingen bliver bremset og bogen en kende langtrukken.

Heldigvis har bogen sine morsomme momenter og bibringer barnet et fint indblik i en kultur for længe siden, selv om den her er noget fantastisk og farverig!

Køb Fadul og hele fadæsen online

Skriv et svar