Er der nogen?

Netsikkerhed er et evigt aktuelt emne. I ”Er der nogen?” skildrer forfatteren Chrisitna Whaldén, hvordan en ung skolepige pludseligt kommer galt af sted da hun chatter. ”Er der nogen?” fortæller om pigen Tea på 16 år. Tea er ensom og savner venner. På nettet kan hun være en anden og agere som en super sej pige. Men før hun aner det, er hun i kløerne på en meget farlig voksen, der har dårlige hensigter med deres kontakt.

”Er der nogen?” er en helt okay letlæsningsbog om at passe godt på sig selv – også på nettet. Det lykkes ikke helt, at give en plausibel personskildring, som fortæller læseren hvorfor Tea ikke siger fra. Jeg kunne også savne at den unge læser bagerst i bogen kunne finde et par link til videre læsning om netop netsikkerhed og sites på nettet hvor, der er hjælp at hente hvis barnet eller den unge føler sig utryg. Det kunne fx være Medierådet, Børns Vilkår, Red Barnet m.fl.

Som letlæsningsbog er ”Er der nogen?” fin. Mon dog ikke at mange piger vil kunne nikke genkendende til hovedpersonenes selvværdsproblemer.

Køb Er der nogen? online

Skriv et svar