Enya samlet bind (1-6)

Forlaget Alrune (Special Pædagogisk Forlag) udgiver nu Josefine Ottesens fortræffelige fortælling om troldtøsen Enya i ét samlet bind.

Bogen, der emmer af magi, er med sit lave lixtal velegnet til selvlæsning for de yngre børn og større børn med læseudfordringer.

Skønt bogen er nem at læse, formår Josefine Ottesen at skrue en spændende og dramatisk historie sammen. Vi møder Enya, der er plejebarn hos Lars Kusk og hans vrisne kone Marthe. Her er det ikke godt at være! Enya kender intet til sin forhistorie, men mærker tydeligt at hun er anderledes. Hun har syner, og med sine skinnende, klare øjne gør hun indtryk på folk. Marthe kalder hende en troldtøs! Lars kusk får brug for Enyas hjælp til at køre en af vognene. På denne måde møder hun prinsen, der er flygtet. Han skal giftes bort til storherre Wurmas datter Iselin mod sin vilje.
Enya selv må også flygte. Hun finder hjælp hos klanfolket og den gamle Carni. Hos klanen møder hun den unge Kee, og snart indser Enya at han er den flygtede prins! Der lurer store farer og Enya må af sted på egen hånd. Hun erfarer, at hun er ud af den særlige Krystalslægt – og at hun dermed er forudbestemt til at blive gift med prinsen, fordi netop hun har de særlige synske evner.
Enya stilles overfor store prøver og udfordringer, før hun kan få sin prins!

Josefine Ottesen har skrevet en uhyre velfortalt bog. Det er en fængslende historie, der trækker på fantasy og magi – uden dog at blive uoverskuelig. Der er noget eventyrligt over historien om Enya, der må gå så meget igennem før hun kan få sin prins.

Sproget er enkelt og ligetil. De seks bøger om Enya har et flot flow, og fanger læseren fra begyndelsen. Man fatter straks sympati for den søde, stærke og dog specielle pige. De overnaturlige elementer virker dragende og lidt uhyggelige.

”Enya” er en fortælling om det gode mod det onde. Undervejs på den farefulde færd udvikler Enya sig meget. Hun har viljestyrke og evne for at handle retfærdigt.
Bogen er levende fortalt og ledsaget af dramatiske tegninger, der understøtter teksten til glæde for begyndere og læsesvage. Det er kort sagt en vellykket serie, der her er samlet i ét samlebind.

Køb Enya samlet bind (1-6) online

Skriv et svar