Elverfolkets skæbne: De Jernklædte krigere (1)

Forfatteren Peter Gotthardt er på banen med endnu en serie om elverfolket. Serien går under titlen ”Elverfolkets skæbne”, og er planlagt til at tælle i alt fire bind. Første bind i serie hedder ”De jernklædte krigere”.
Heri kommer elverfolket for alvor på prøve, da en kæmpe fjende er kommet til elverlandet med onde hensigter. Nu må elverne stå sammen og forsøge at samle en hær så de kan slå fjenden ned. Hvis ikke, vil de miste deres frihed.

Elvernes dronning Ærenspris vil selv drage med i kamp. Vi følger især prinsesse Følfod og lillebroren Brombær, der bliver ven med den unge elver Humle. Det bliver en farefuld kamp, de alle må ud på imod de brutale stålnæver. Heldigvis er der også plads til lidt kærlighed sådan som en rigtig ridderroman selvfølgelig skal indeholde.

Persongalleriet er en anelse stort, og jeg fornemmer klart at det er en fordel at kende til elverlandet fra tidligere bøger, men det er absolut ingen hindring for en rigtig god læseoplevelse.
Elverne har alle navn efter de smukke træer og blomster, de lever og bor iblandt. Fjenden, som elverne er oppe imod, kaldes stålnæverne og består både af monstre og øgler. På mange måder ret utraditionelt, men forfatterens seneste serie om elverdronningens børn var da også inspireret af tv-serien Star Trek Voyager.

Med historien her om ”Elverfolkets skæbne” er der lagt op til både drama og spænding for de alleryngste læsere, der netop er kommet i gang med læsningen. Det er flot formidlingskunst, at fortælle en fængende historie som denne i så enkelt sprog. Jan Kjærs karakteristiske illustrationer er efterhånden blevet en fast del af fortællingerne om elverfolket. Farverige og fyldt med dramatik. På alle måder levende og dynamiske. Personligt synes jeg, de minder lidt for meget om tegneseriestilen og japansk manga. Alligevel glæder jeg mig til næste bind i serien om elverfolket, hvor de må ud på nye udfordringer. Det er nemlig en super spændende letlæsningsbog!

Køb Elverfolkets skæbne: De Jernklædte krigere (1) online

Skriv et svar