Bødlerne på kirkegården

Stefans far har langt om længe fået nyt job. Som graver på en kirkegård. Derfor skal Stefan og faren flytte. Stefans mor er død for mange år siden. Det er meget mod Stefans vilje at de skal flytte, men de er nødt til det.

I det nye job som graver, skal de bo i en gammel nedslidt bolig på kirkegården. Det huer ikke Stefan. Faktisk er han så irriteret og frustreret over det hele, at han sparker til en gammel gravsten der vælter. Det bliver startskuddet på en lang række mystiske og højst dramatiske ting. Noget tyder på, at udvalgte gamle grave bliver åbnet. Stefan opdager, at gravene tilhører afdøde bødler. Pludselig bliver Stefans far overfaldet, og Stefan tager sagen i sin egen hånd.

Er der mon en helt naturlig forklaring på hændelserne? Eller er det meget mere uhyggeligt?! Læs med når forfatteren Arne Svingen inviterer indenfor på kirkegården til gys og gru.

”Bødlerne på kirkegården” er første bind i en ny serie af letlæsningsbøger skrevet i genre gys og uhygge af den roste norske børnebogsforfatter Arne Svingen. På dansk er det forlaget ABC, der står for oversættelserne, og foreløbigt er to titler klar.

Arne Svingen har skrevet en letlæst og spændende bog, der tager afsæt i en hverdagslignende fortælling, som udvikler sig dramatisk og uhyggeligt. Det skal virke genkendeligt, men opleves imidlertid som dybt utroværdig. Præmissen om, at drengen Stefan og hans far er nødt til at bo på kirkegården holder ikke – og det vil de fleste børn kunne gennemskue al den stund de udmærket kender velfærdssamfundets tilbud. Det bliver et pudsigt miks af klassiske elementer fra gyser- og uhyggegenren samt den hverdagslignende fortælling om en dreng og hans far.
Alligevel er historien om bødlerne på kirkegården så afgjort værd at læse! Det er nemlig spædende læsning, der holder læseren fanget hele vejen. Teksten er suppleret af enkelte sort-hvide tegninger. De hjælper både læseren med at forstå teksten og samtidig understøtter de stemningen på flot vis. Med sit afluttende twist sætter Arne Svingen et flot punktum for historien og sørger for at gøre det lige præcis hårdrejsende nok!

Børn, der lige har lært at læse eller forsat kæmper lidt med det, vil finde stor fornøjelse i bogen her. Teksten er sat med store typer der fremmer læsevenligheden. Dog så jeg gerne, at man havde udregnet lixtallet. Det fungerer forsat som mål for sværhedsgraden.

Køb Bødlerne på kirkegården online

Skriv et svar