Aktive eventyr: dialogiske læsning i børnehave og indskoling

Bemærk: Voksen fagbog – til brug for oplæsning!

Der er i de senere år sat mere fokus på dialogisk læsning – medlæsning – hvor barnet er aktivt og medinvolveres undervejs i læseprocessen.
Med Lotte Sallings nye bog ”Aktive eventyr – dialogisk læsning i børnehave og indskoling”, får forældre og fagfolk en alle tiders skatkiste af eventyr, der er formidlet så den voksne får redskaber til at aktivere barnet mens der læses.

Bogen rummer i alt 30 eventyr, der giver mulighed for at barnet kan være aktivt deltagende mens der læses – både sprogligt og kropsligt. På den måde bliver læseoplevelse engagerende og barnet vil nemmere kunne huske og forstå det fortalte.
Alle eventyr er omskrivninger eller gendigtninger af mere eller mindre kendte eventyr.

Hver tekst indledes med en kort lille beskrivelse af, hvordan børnene kan deltage undervejs. Samtidig er der til hvert eventyr afslutningsvis forslag til fokusord man kan arbejde med, spørgsmål børnene kan få og ideer til aktiviteter af forskellig art. Materialet er ifølge forlaget særligt velegnet at bruge sammen med børn i 5-10-årsalderen.

De dejlige illustrationer af Tom Kristensen, er med til at gøre bogen ekstra anvendelig. Forordet, hvor Lotte Salling præsentere dialogisk læsning, er også værd at fremhæve.
Det er en rigtig fin bog der kan bruges både hjemme, i klubber og foreninger – udover i skole og institutioner naturligvis. Ved børnefødselsdage kan man plukke og bruge ideerne til at gøre en højtoplæsning endnu mere engagerende, medinvolverende og rummende for alle børn uanset om de er stille eller vilde!

Lotte Salling formidler let tilgængeligt og gør oplæsningen munter og medlevende for alle med denne fine udgivelse. Helt eventyrligt.

Køb Aktive eventyr: dialogiske læsning i børnehave og indskoling online

Skriv et svar