Berig dit barn med viden

Der er rigtige mange gode grunde til, hvorfor det er godt at læse. At læse åbner muligheden op for at tilegne sig viden, og en måde at blive klogere på verden. Det åbner også op for, at dit barn kan få et større ordforråd, forberede sin fantasi, og styrke sin koncentration ved at læse. Du behøver ikke selv at være den store læsehest. Det handler først og fremmest bare om at styrke læseglæden ved dit barn. Der er også mange måder at læse på. I kan f.eks. læse højt for hinanden og få en aktivitet ud af det sammen. Læsning behøves ikke at være en ting, der skal gøres isoleret.

Støt dit lokale bibliotek

I Odder har det lokale bibliotek fået en bevilling på 237.500 kr. fra Slots- og kulturstyrelsen. Dette er for at kunne fokusere på de yngstes første møde med læsning, og hvordan de bedst muligt kommer ind i litteraturen. Det kan derfor være en god idé at tage ned på det nærmeste bibliotek for at spørge om hjælp og til råds ift. læsning for dit barn. Der er næsten ingen grænser for, hvad dit barn ikke kan gå i kast med: alt fra tegneserier, grafiske romaner, fakta bøger til traditionel skønlitteratur. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Øv læsehastigheden

Dit barn kommer formentlig til at gå i skole i rigtig mange år. Den måde der oftest læres på, er igennem fagbøger. Det kan være tungt og hårdt at skulle læse og forstå. Derfor kan det være en fordel for dit barn at øve sig i at kunne gøre dette hurtigere igennem fritidslæsning. Det kan hvert fald være med til, at dit barn har gode forudsætninger for at imødekomme læselektierne fra skolen. Det vil også være en færdighed dit barn højst sandsynligt ville kunne bruge resten af livet.

Skriv et svar