Sygt barn, mens man er på dagpenge – hvordan er reglerne?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvordan dagpengereglerne er i forhold til forhindringer med at reagere på henvendelse fra Jobcentret eller a-kassen grundet sygt barn.

For at bevare retten til dagpenge hedder det sig, at man skal være i stand til at møde ind på et eventuelt arbejde allerede i morgen, hvis Jobcentret finder et sådant til en, men hvad gør man lige, hvis barn bliver syg den dag, der skulle have været ens første arbejdsdag.

Som med så mange andre regler i dagpengesystemet, er reglerne på dette område dejligt komplicerede, hvorfor det bedste, du kan gøre, er at kontakte din a-kasse, sæt du måtte stå i en udfordrende situation forårsaget af sygdom hos dit barn.

Din a-kasse vil uden tvivl kunne udlægge teksten for dig i din specifikke situation.

De typiske regler

Som regel forholder det sig dog sådan, at et krav for at få dagpenge er, at man kan møde på arbejde eller deltage i et aktiveringstilbud dagen efter, man har fået besked herom fra Jobcentret.

De samme regler gør sig gældende i forhold til møder og samtaler i Jobcentret og med a-kassen.

Manglende børnepasning er desværre ikke en godtaget grund til at melde fra til det, man nu engang indkaldes til.

Kan give 3 ugers karantæne

Hvis du har problemer med pasning af dit barn uden for normal arbejdstid, er dette noget, du skal oplyse dit Jobcenter om.

Hvis ikke du foretager denne orientering, og Jobcentret henviser dig til et job, du er nødt til at takke nej til grundet børnepasningsproblemer, vil du kunne få tre ugers karantæne – altså tre uger uden dagpenge.

Som regel sker der ikke noget ved at tage chancen

Det er yderst sjældent, at man indkaldes til et møde, arbejde eller aktivering med en dags varsel, hvorfor vi ikke mener, at der er den store risiko forbundet med at tage chancen og passe sit barn, når dette bliver syg.

Dog anbefaler vi altid, at man har en plan B klar i tilfælde af, at a-kassen eller Jobcentret henvender sig med noget presserende.

Skriv et svar