En lille guide til kryptovaluta

Hvis du følger med i, hvad der sker i verden, er du sikkert også flere gange stødt på begrebet ‘kryptovaluta’. Måske har du endda som rigtig mange andre mennesker overvejet at begynder at investere i fænomenet. Før du gør det, er det dog en god idé, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i, hvad kryptovaluta egentlig er for en størrelse. Nedenfor giver vi dig en lille guide, der kan hjælpe dig med at komme i gang med dine investeringer. 

Hvad er kryptovaluta? 

Kryptovaluta er en digital form for valuta, som tager udgangspunkt i en såkaldt blockchain. Kryptovaluta adskiller sig fra almindelig valuta ved, at kryptovaluta er decentraliseret. Altså kan valutaen ikke reguleres eller kontrolleres af hverken stater eller nationalbanker. 

Grunden til at flere og flere i disse dage investerer i kryptovaluta er, at mange mennesker mener, at kryptovaluta er fremtidens penge. Bitcoins, som er blandt de mest populære kryptovalutaer, har i løbet af de sidste fem-seks år set en værdistigning på omtrent 8.000 procent. Og der er ingen tegn på, at de mister deres værdi lige foreløbigt. 

Hvordan investerer jeg i kryptovaluta? 

Køb af kryptovaluta kan godt virke som en lettere besværlig proces. Men faktisk tager det ikke specielt lang tid at komme i gang. Det første, du skal gøre, er at vælge en handelsplatform. Etoro er blandt de mest populære platforme herhjemme, men du kan også roligt starte på capital.com eller saxo investor. Når du har valgt en platform, skal du oprette en konto. Platformen guider dig igennem processen, som typisk kun tager et par minutter. Efterfølgende er du klar til at købe kryptovaluta. Hvis du aldrig har investeret før, er det en god idé at starte roligt ud. De fleste platforme tillader dig at nøjes med at indsætte, hvad der svarer til omkring 300 danske kroner ad gangen.

Skriv et svar