Børn lærer mange sprog i skolen i dag. Programmering er et af de ”sprog”, som børn vil kommunikere med i fremtiden og derfor er det en god ide at de bliver introduceret til kodning i en tidlig alder. Børnene kan endda have det sjovt, mens de lærer at programmere og det kan du læse om i denne artikel.
Målrettet sjove kurser i kodning til børn
Der er ingen der siger at alle former for kurser absolut skal være kedelige. Du kan du sagtens melde din søn eller datter til et sjovt programmeringskursus for børn. Scratch er et af de mest populære spil, som hjælper børn i alderen 8 til 16 år med at lære kodning.
Med Scratch lærer børn at skabe egne små spil og animationer takket været en meget simpel ”træk og slip” teknik. Det bedste ved Scratch er at børnene ikke engang behøver at starte fra bunden, da de kan redigere spil, som andre børn allerede har lagt op i det online fælleskab, som børnene naturligvis også nyder glæde af at blive en del af.
Lær at programmere med LEGO
I Lego Mindstorms bliver traditionel LEGO kombineret med sensorer, fjernbetjeninger og meget mere, som børn kan programmere til at gøre lige hvad fantasien ønsker. Børn kan lære at programmere robotter som kan tale lige som de ønsker, og det må man da sige er en sjov måde at lære programmering på.
Hour of Code
Et af de mest populære spil til kodning, som findes på dansk er Hour of Code hvor børnene blandt andet kan kode sin egen version af Flappy Bird. Det er et meget simpelt spil hvor det handler om at børnene skal trykke på skærmen, så spillets fugl får luft under vingerne og flyver udenom forhindringerne i spillet. Når børnene programmerer Flappy Bird med Hour of Code får de mulighed for at bestemme hvad der sker, hvis fuglen flyver ind i en forhindring eller måske falder helt ned til jorden.
Red prinsessen med kodning
CodeCombat er et andet spil og det amerikanske hold bag projektet ser programmering som magi. Der er tale om en gratis side hvor børn over otte år kan lære kodning i populære programmer som fx CoffeeScript, JavaScript og Pynthon. Børnene skal for eksempel styre troldmanden, som bruger trylleremser som er skrevet i JavaScript kodning til blandt at snyde fjenden og redde de gode personer.
Da der er tale om en gratis side, så er det endnu ikke hele siden, der er oversat til dansk. CodeCombat arbejder med det de kalder ”diplomater”, som hjælper dem med at oversætte siden og hidtil er ca. 50 procent af CodeCombat oversat til dansk.
Måske kan det endda hjælpe børnene at noget af det spil, som de bliver vant til at spille, foregår på engelsk. Dermed bliver de blidt introducerede til programmering på engelsk og det gør det nemmere for dem at skifte over til engelske programmer, når forældrene vurderer at barnet er parat.