De varme sommernætter i Danmark er for længst passeret og forude venter kun endnu koldere nætter. Dynen begynder nu igen sin berettigelse som et mere eller mindre uundværligt soveredskab til nattesøvnen. Folk har næsten lige så forskellige præferencer, når det kommer til dyner, som når det gælder madrasser og hovedpuder. Mange har dog fået øjnene op for dobbeltdynens anvendelighed, og den rette dyne kan være jer en kær ven i mange år fremover. I kan finde et stort udvalg af dobbeltdyner her, og hvis I læser med i det nedenstående, kan I samtidig få lidt nyttig viden med i bagagen.
Fornuftige overvejelser
Som udgangspunkt bør I overveje forventningerne til dynen – er den sæsonbetonet, eller påtænker I at bruge den året rundt? Dobbeltdynerne kommer nemlig grundlæggende i tre forskellige udgaver, hhv. sval, lun og varm. Sval egner sig bedst til sommermånederne, lun er anvendelig hele året rundt og varm gør sig selvsagt bedst i de koldere måneder. I bør primært gå efter naturfyld i dynen, enten i form af gåse- eller moskusdun, for et øget komfortniveau (vær naturligvis opmærksom ift. eventuelle allergier). Dobbeltdynerne kommer almindeligvis i tre forskellige størrelser, så her bør I også overveje jeres behov. Standardstørrelsen er 200×200, men hvis en af jer er over 1.75, kan I med fordel overveje 200×220 eller 220×240.
Dobbeltdynens fordele
Den klart største fordel ved at vælge en dobbeltdyne er, at I deler sengen på en helt anden måde, hvor I oplever en følelse af samvær, hvilken kan være vanskelig at finde frem i hverdagen som forældre. Dobbeltdynen kan dermed hjælpe på vedligeholdelsen af romantikken, og samtidig slipper I for at kæmpe om fællesdynen, når nattekulden trænger sig på. Dobbeltdynen giver jer ’gratis’ varme om vinteren, og der kan sommetider være en økonomisk gevinst ved at købe én enkelt dyne i stedet for to enkeltdyner.