Hygge uden skærme – Puslespil i familiens skød

Du kender det sikkert godt. Det er mandag aften, og du har haft en travl dag på arbejdet. Du får fikset noget hurtigt aftensmad – frysepizza igen – og du har knap nok kræfter til at holde dig oprejst. Så rækker du ud efter din telefon, parat til at slå et par timer ihjel i selskab med din trofaste følgesvend. Ungerne har allerede fundet iPad‘en frem, og før du ved af det, er hele familien opslugt i deres egen digitale drømmeverden. Måske slår det dig, at det ville være hyggeligt at lave noget sammen. Men orker du overhovedet at forsøge at tage skærmene fra børnene, og hvad skulle I egentlig lave?

Inviter samværet indenfor med puslespil

Et rigtig godt svar på det spørgsmål er puslespil. Den klassiske hjernevrider kan holde dig og børnene underholdt i timevis. Der er få ting lige så hyggelige som at sidde rundt om sofabordet og hjælpe hinanden med at finde den helt rigtige brik, mens motivet langsomt træder frem. Samtidig behøver puslespil heller ikke tage hele aftenen, for man kan jo bare ligge et par brikker hver dag, hvis det er det, humøret er til. Måske kan man sætte sig et mål om få lavet puslespillet færdigt inden for en uge? Det er i hvert fald en rigtig god og anderledes måde at være sammen som familie uden for mange digitale forstyrrelser.

Alverdens puslespil

Der er på det nærmeste ingen begrænsninger for, hvilke slags puslespil, man kan få i dag. De kan købes med flere tusinde brikker, men også med færre end ti. De kan fås med spændende og eksotiske dyr, men også med historiske motiver. Det er endda muligt at købe runde puslespil! I kan let altså få et puslespil, der passer til lige præcis jer som familie, og så er det jo ellers bare at gå i gang.