Fire ideer til en sjov og udfordrende temafest for børn

Alle kan huske, dengang man var lille og skulle til børnefødselsdag eller til fest på skolen. Det var en helt bestemt følelse, det skabte, fordi det var de første små erfaringer, man gjorde sig, om hvad det vil sige at være til fest. Den måde hvorpå de sociale spillerregler pludselige ændrede sig, og alt synes muligt.

De fleste vil huske det som en fantastisk tid. Derfor er det også vigtigt, når du står som voksen at give dine børn og deres venner en lignende oplevelse. Og hvordan gør man det bedre end at holde en temafest? Derfor kommer her fire bud på en sjov og udfordrende temafest for børn.

1 Cowboy og indianer

Det er en klassiker, når det kommer til temafester for børn: Cowboy-og-indianer-temaet. Her har du først og fremmest mulighed for at klæde børnene ud. Det behøver ikke at være vanvittig kompliceret. En plastiskpistol og en cowboyhat, så er du cowboy. Lidt maling i hovedet og et fjer i håret, så er du indianer. Svære behøver det ikke at være.

Man kan så dele børnene i to hold og lade dem dyste i forskellige spil. Man kan også lade børnene ride på heste eller skyde til mål, hvis der er mulighed for det.

2 Klovne-tema

Her kan du ligeledes klæde børnene ud. En rød næse og en fjollet paryk så er man klovn. Man kan lave klovne-kage og lave klovne-lege, som fx klovne-stopdans. Det gode ved dette tema er, at man netop kan tage alt ting og gøre det til en klovne-version. Man kan bare sige til børnene, at de skal fjolle imens, og så er det klovne-udgaven.

Hvis man vil bruge penge på det, kan man hyre en rigtig klov til at komme og optræde. Børnene vil elske det, især nu hvor de også selv er klædt ud som klovne.

3 Fodbold-tema

Det er et tema, som ofte hitter hos drengene i de små klasser i folkeskolen. Du giver alle børnene fodboldtøj på, pynter op med fodbold-relateret pynt, og så skal der ellers spises fodbold-boller og fodbold-kage og selvfølgelig spilles fodbold.

Det eneste, man har skal være opmærksom på, er, at dette tema kan der være delte meninger om. Nogle vil elske det, fordi de elsker fodbold. Andre vil hade det, fordi de ikke spiller fodbold og derfor føler sig udenfor. Det er selvfølgelig noget, man skal holde øje med som forældre og sørge for, at alle har det godt.

4 Jule-tema

Dette tema vil børnene især finde sjovt, hvis du holder festen om sommeren. Solen skinner, og vejret er dejligt, men i sidder indenfor med nissehuer på og spiser risengrød.

Børn elsker den slags mærkværdigheder, og derfor vil jule-temaet været et hit. Hvordan det skal holdes giver sig selv, bare forstil dig at du holder juleaften. Juletræ, julepynt, risengrød, du kender rutinen.

Det var de fire ideer til en sjov og udfordrende temafest for børn, men i virkeligheden kan du finde på hvad som helst. Det er kun fantasien, der sætter grænser.