Kom i gang med at investere inden børnene flytter hjemmefra

Med hjemmeboende børn i hjemmet og et arbejde, der skal passes, så kan det være en udfordring at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor har du måske heller ikke skænket investering en masse tanker, og det er formentlig de færreste, der, uden at være en aktiv investor, kender til begreber såsom daytrader og CFD. Herunder kan du blive klogere på, hvorfor det alligevel kan være fordelagtigt at bruge tid på at sætte sig ind i investering og aktiehandel, også selvom tiden måske ikke synes at være til det.

Et øjeblik der betaler sig i det lange løb

Obligationer, værdipapirer, indeks, ETF, cfd og Day Trading; Det lyder måske som fremmedord i nogles ører, men fælles har de, at det er begreber, som er værd at kende, hvis man er interesseret i at øge værdien af ens opsparede formue.

Det er en sejlivet myte, at man først skal begynde at investere, når børnene er fløjet fra reden, og man så småt begynder at tænke over, om der kunne komme nogle flere penge på pensionsopsparingen. I Danmark er vi generelt sene til at komme i gang med at investere, og faktisk er gennemsnitsalderen for første gangs investorer 50 år, men det er der god grund til at lave om på.

Der er ingen, der siger, at man behøver at vide alt, hvad der er at vide om investering, førend man kan komme i gang med at investere. Når først man er i gang, bliver det automatisk lettere at forstå de forskellige investeringsmuligheder og strategier.

Investering kort fortalt

Helt forsimplet går investering ud på, at man køber nogle aktier, og håber på at værdien af disse aktier stiger over tid, så man, når man har holdt aktierne et passende stykke tid, kan sælge aktierne med fortjeneste, så ens formue er blevet forøget. Det lyder selvfølgelig meget simpelt om end en smule risikabelt, hvilket det også kan være, hvis man handler hovedløst og uvidende med aktier, men faktisk er det langt mere sikkert at handle med aktier, hvis du vil forøge værdien af din formue, end det er at lade penge stå i banken og blive udsat for inflation.

En erfaren investor ville sige, at det aldrig kan betale sig at lade pengene stå i banken, og det kan der være noget om. Over tid påvirker den årlige inflation købekraften af en sum penges værdi, og derfor kan det ikke betale sig at lade formuen stå på bankkontoen. Selvom værdien af opsparingen forbliver den samme, så bliver købekraften mindre over tid, hvis formuen står på bankkontoen, men vælger man derimod at investere formuen i aktier eller indeks, så er der stor sandsynlighed for at øge formues værdi i stedet.